Mon. Jan 30th, 2023

Mașinile milionarului clujean C. Pavel au ars complet. Cine va plăti despăgubirile de milioane? O firma austriacă e in “schemă”

Omul de afaceri clujean Cosmin Pavel, ocupant al unui loc în Top 300 Capital cei mai bogați români, și-a pierdut întreaga colecție de mașini de epocă într-un incendiu care a avut loc la una dintre halele Parcului Industrial Tetarom I din Cluj-Napoca.

Potrivit Economica.net, în eveniment sunt sunt implicate și două dintre cele mai cunoscute societăți de asigurare din România.

După ce a înregistrat deja mai multe daune de răsunet în zona de asigurări property (în care excelează la nivel de vânzări), Vienna Insurance Group (VIG) ar putea fi nevoită să achite și dauna de peste 2 milioane de euro înregistrată de milionarul de top 300 Cosmin Pavel, ale cărui mașini de epocă au ars, într-un depozit din Cluj-Napoca.

Mașinile lui C.Pavel, patronul Agressione Group S.A., erau asigurate la Asirom VIG. Pe de altă parte, hala care a ars era asigurată la Groupama. In hală funcționa și un service auto, în care proprietarul recondiționa mașinile de epocă.

Nu se stie încă dacă proprietarul halelor dispunea și de clauză de asigurare de răspunderi față de terți, caz în care valoarea mașinilor staționate ar trebui achitată de către Groupama.

Dacă nu există o astfel de clauză, dauna va fi plătită de către Asirom care, în cel mai bun caz, dacă se demonstrează că a avut o vină, se va judeca cu proprietarul halei pentru a-și recupera paguba. Conform estimărilor apărute în presă, valoare pagubei este de peste 2 milioane de euro, doar pentru mașini. E vorba despre 15 automobile. Printre acestea, se numără modele Porsche, Mercedes, BMW sau Dodge, de sute de mii de euro fiecare.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11