Thu. Dec 1st, 2022

Marinela Marc (seful ISJ Cluj): “Fiecare unitate de invatamant va decide cum se vor tine cursurile!”

Inspectorul general scolar Marinela Marc a declarat ca fiecare scoala din judetul Cluj și-a analizat suprafetele din salile de clasa pentru a vedea daca au spatiu suficient sau daca elevii vor fi nevoiti sa vina in doua schimburi.

Am dorit să fim pregătiți, dacă vom fi puși în situația să începem școala. Le-am cerut directorilor să analizeze o variantă viabilă de desfășurare a cursurilor cu păstrarea măsurii de distanțare fizică de un metru.

Fiecare școală să își analizeze suprafețele din sălile de clasă și să vadă dacă elevii pot veni cu toții la școală, dacă au nevoie de două schimburi, dacă au toată infrastructura și logistica pentru o variantă mixtă, jumătate la școală și jumătate online.

Am ajuns la concluzia că în proporție de 50% se poate desfășura învățământul la fața locului, deci față în față. În acest scenariu s-au încadrat 101 școli. Cealaltă variantă, cea hibrid (jumătate la școală, jumătate online, iar apoi prin rotație), numără la ora actuală 109 școli. Asta e situația dacă ar fi să începem mâine, o să vedem și în funcție de situația epidemiologică.

Clasele intermediare, de la a V-a până la a XI-a, acolo unde se poate, se va merge integral la școală, iar unde spațiul nu permite și efectivele sunt mari, se merge pe varianta hibrid, jumătate vin la școală o săptămână, iar cealaltă jumătate urmăresc online activitatea, chiar cu posibilitatea de a inteveni la lecție, urmând ca săptămâna viitoare să se schimbe grupele între ele.

Este greu de luat o decizie la nivel național și chiar și la nivel de județ nu puteam decide că aceasta este varianta pe care să meargă toate școlile”, a declarat Marinela Marc, seful Inspectoratului Scolar Judetean Cluj.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11