July 18, 2024

M.A.I./ Amenzi de peste 2,3 milioane aplicate de politisti si jandarmi in ultimele 24 ore

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei în urma constatării a aproximativ 2.300 de contravenţii, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis AGERPRES, la nivel naţional, miercuri dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează 5 acţiuni operative şi 61 de percheziţii domiciliare, în baza mandatelor emise de magistraţi, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale şi combaterea criminalităţii organizate.

În cursul zilei de marţi, efectivele MAI au intervenit la 4.488 de evenimente. 2.915 intervenţii au fost circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.573 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului-ajutor medical.

De asemenea, menţionează sursa citată, echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 94 de autori de infracţiuni care au săvârşit 95 de fapte penale, depistând totodată 15 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 46 de persoane, iar în urma activităţilor de investigaţii desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 26 de autori în 27 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

“Poliţiştii şi jandarmii aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu au constatat 6.290 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane lei”, comunică MAI.

Tot marţi, la nivelul structurilor de poliţie din România au fost semnalate 800 posibile infracţiuni, aproximativ 16 % dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind reţinute 557 de permise de conducere şi retrase 167 de certificate de înmatriculare.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat, marţi, 66 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 8 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 185 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 90.000 lei.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în România, iar de la începerea conflictului din Ucraina 4.344 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră.

De asemenea, din data de 18 martie şi până în prezent au fost emise 10.487 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 576 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 68,8%, precizează Ministerul Afacerilor Interne.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 22.933 de mijloace de transport şi 85.403 persoane, dintre care 6.629 de cetăţeni ucraineni.