April 24, 2024

Lotul 4 Lugoj-Deva, deschis circulației!

CNAIR anunță deschiderea lotului între Șoimuș și Ilia (județul Hunedoara) după ce comisia de recepție a verificat calitatea lucrărilor și a constatat încă de luni, 12 august 2019, că acestea corespund normativelor.

Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare-primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă, se arată într-un comunicat al CNAIR.

„Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului”, transmit reprezentanții Companiei.

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european (Rin-Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuș unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România. Pe sectorul Sibiu-Nădlac al A1, accesul se va face pe la Nodurile Ilia și Margina, iar intre cele două localități circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă.

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. După deschiderea circulației pe cei 22 km noi, rețeaua de autostrăzi din România măsoară în total 829 de km.

„Precizăm că pentru lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12 august 2019, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor”, precizează CNAIR.