Wed. May 25th, 2022

Kovesi, audiată în faţa CSM pentru un nou mandat la DNA: Una dintre priorităţile noului mandat este recuperarea prejudiciilor. În 2015 au fost cei mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată de la înfiinţarea instituţiei

Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni dimineaţa, în faţa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acolo unde încearcă să obţină un aviz pozitiv pentru un nou mandat la conducerea DNA, că una dintre priorităţi “este recuperarea prejudiciilor în dosare”.

kovesi1-600x300

“În noul mandat îmi propun asigurarea stabilităţii în cadrul instituţiei, creşterea transparenţei, consolidarea statutului procurorului şi recuperarea prejudiciilor. (…) În 2015 au fost cei mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată de la înfiinţarea DNA. Avem de şase ori mai mulţi demnitari investigaţi şi trimişi în judecată în ultimii ani”, a declarat Laura Codruţa Kovesi în faţa membrilor CSM.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, cea care a propus-o pe Kovesi pentru un nou mandat, a declarat la începutul şedinţei CSM, că motivele susţinerii actualului şef al DNA sunt rezultatele din ultimii ani.

“A scăzut numărul de achitări în aceşti trei ani. Am constatat ca ministru că valoarea măsurilor asiguratorii în ultimul an este de jumătate de milliard de euro ceea ce nu este deloc o cifră mică pentru România. Este o unitate de parchet care se bucură de 61% din încrederea populaţiei şi depăşeşte cu mult încrederea în alte instituţii publice”, a declarat Raluca Prună.

Propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de reinvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi a fost trimisă la data de 29 februarie la CSM şi înregistrată la instituţia care urmează să dea un aviz consultativ în acest caz.

Sursa: Mediafax.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11