Thu. May 26th, 2022

Klaus Iohannis: Majorarea salariului minim este o necesitate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a discutat cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, opinând că rectificarea bugetară este ”obligatorie”. ”Deficitul va trece, este clar, de 4%”, a mai spus şeful statului.

”Mi-au prezentat câteva date, abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar am discutat şi despre salariul minim. Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute. Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar rectificarea e obligatorie”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că a avut, luni, “o discuţie aşezată şi aplicată” cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Şeful statului a mai spus că majorarea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, ci este şi o necesitate.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, marţi, proiectul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, care prevede pentru anul în curs un deficit bugetar estimat de 4,3% din Produsul Intern Brut.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11