Tue. Jan 31st, 2023

Judetul Cluj/ S-a scumpit apa! Vezi comunicatul Companiei de Apa Somes SA!

Compania de Apă Someș S.A. anunță că noile prețuri/tarife pentru care s-a comunicat intenția de ajustare în cursul lunii Iunie,  intră în vigoare de la 1 Iulie 2021, după cum urmează:

Preț apă potabilă :                   4,09 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Tarif canalizare-epurare :      4,34 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

În cadrul programului POIM Cluj-Sălaj pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a cincea finanțare în valoarea totală de peste 355 Milioane Euro, lucările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr.79/31.05.2021. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11