Mon. Feb 6th, 2023

Floresti/ Pentru Vasile Salanta nu e nevoie de un nou PUG. E bun si asta/ Fraierilor, vreti blocuri si nu v-ati “cumparat bilete”?

Cine si-a “cumparat bilete pentru spectacolele puse in scena de legislativul local, stagiunea 2020 – 2024, pana in data de 27 septembrie 2020, data alegerile locale, a fost inspirat. A investit pe viitor. La fel de “bazat” a devenit si cel care le-a vandut! Un sincer BRAVO comerciantilor!

Astazi, miercuri 30 iunie, a avut loc primul spectacol dintr-o serie ce parea, conform afirmatiilor primarului, suspendate pana la aprobarea noului PUG, conform viziunii acestuia (sic!!!).

Ca sa nu mai lungim vorba. Pe scurt.

PUZ-ul dezvoltatorului imobiliar Vasile Salanta, cunoscut si ca “Mosu’ Pic”, dupa ce a fost retras de pe ordinea de zi la sedinta din luna mai, a primit in ultima zi de iunie 2021 “OK”-ul din partea a 11 consilieri locali – 9 PNL si 2 UDMR.

Cei 7 consilieri locali de la USRPLUS au votat impotriva proiectului, pentru ca, spun ei prin vocea lui M.Todoran, nu sunt de acord cu apropierea BLOCURILOR langa CASE!

De la sedinta a absentat chiar presedintele comisiei de urbanism (n.red. liberal) din cadrul C.L. Floresti.

In sedinta pe comisii PUZ-ul a primit 4 voturi “pentru” (n.red. de la liberali) si 2 “impotriva (USRPLUS).

Proiectul inaintat de catre Salanta iti fura “ochii” in prima faza.

Acesta incepe cu “PUZ construire Gradinita D+P+E”, insa apoi continua cu “miezul”: “Ansamblu de 7 locuinte colective dintre care 5 imobile S+P+3E +Er si 1 imobil cu S+P+3E cu parter comercial, strada Abatorului, avand ca beneficiar pe SC CRISTAL TURISM SRL, SC Somesul Cald Productie SRL si SC Sublime Enterprise SRL.

Potrivit consilierului local Marius Todoran (USRPLUS), distanta dintre primul imobil cu 3 etaje si case este de doar 14 metri.

“Se pare ca razboiul impotriva dezvoltarii haotice din actuala administratie a luat sfarsit. S-au deschis usile pentru aprobarea BLOCURILOR langa CASE”, a scris Todoran pe pagina sa de facebook.

P.S. Se impun cateva intrebari retorice:

  • Fara Gradinita PUZ-ul blocurilor ar fi trecut?
  • Gradinita, daca va fi sa fie, va fi donata C.L. Floresti/ Primariei Floresti sau ramane la particular?
  • De astazi, dezvoltatorii imobliari trebuie sa includa, OBLIGATORIU, in proiectele de PUZ-uri construirea de gradinite, altfel…? Adica, bani multi pentru obtinerea autorizatiei si inca ceva in plus?
  • Construirea de scoli, gradinite, crese, parcuri nu este atributul unei administratii locale?
  • Nu ar fi fost mai simplu, moral si legal, ca dezvoltatorul imobiliar sa doneze administratiei locale parcela de teren pe care este “programata” a fi construita gradinita?

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11