May 18, 2024

Irina Gaşpar, realizatoare emisiunii “Bună dimineaţa, Transilvania!” (TVR), a anunţat în direct cum a fost dată afară!

Televiziunea Naţională se află într-o situaţie critică din punct de vedere financiar, motiv pentru care 15 angajaţi au fost daţi afară, mulţi dintre aceştia fiind neanunţaţi că au rămas fără locuri de muncă, printre care şi prezentatoarea emisiunii ”Regional Cafe”, Irina Gaşpar (n.red. cu domiciliul in Floresti), care a anunţat în direct cum nu i s-a reînoit contractul de muncă.

tvr ciprian irina gaspar 002

Situatie fără precedent în TVR, după ce TVR Cluj şi-a anunţat miercuri, 6 aprilie, toţi colaboratorii că sunt concediaţi, după ce aceştia aflaseră din presa locală că nu mai au loc de muncă.

Culmea este că, începând de miercuri,  cei 15 colaboratori, 12 reporteri / producători şi 3 cameramani, de la Ştiri au fost concediaţi. Mai mult, oamenii au fost anunţaţi că nu le mai sunt prelungite contractele începând din 1 aprilie şi că pentru ultimele 6 zile nu vor fi plătiţi.  Pe lângă asta, lovitura de graţie au primit-o când oficialiii le-au transmis că nu sunt daţi afară, doar că nu mai sunt plătiţi.

Tvr Cluj Floresti.png

Revoltaţi, oamenii nu au mai venit la serviciu, însă excepţia de la regulă a făcut-o prezentatoarea emisiunii ”Regional Cafe”, Irina Gaşpar, care a anunţat în direct că a fost dată afară, însă nici măcar nu a fost anunţată, ci că a aflat de la prieteni. Iar, colaboratorii au aflat în primă fază de la colegii de breaslă. ”Aseară, Clujul vuia de faptul că toţi colaboratorii de la TVR Cluj sunt daţi afară. Ăsta e adevărul. Cum ar veni, eu astăzi sunt aici pe ochi frumoşi. Sau în regim de voluntariat. Probabil că aceste fapte bune vor fi trecute la catastif. Acum mă întreb, mai fac sau nu emisiunea? Situaţia din TVR nu este una nouă, toată lumea o ştie. Ni s-a spus, domnilor colaboratori, nu mai sunt bani. Sigur, eu am aflat aseară. Îmi făceam antrenamentele mele şi când vin de la antrenament văd 1240 de apeluri pierdute, cam pe acolo. Mă întrebau ce s-a întâmplat. Nimic nu s-a întâmplat, nu îmi voi mai primi bani. Am aflat aseară că nu mai am loc de muncă, de la prieteni.”, a declarat Irina Gaşpar, în direct, la TVR.  VIDEO cu momentul puteţi urmări AICI.

TVR se află într-o situaţie critică, deoarece nu există conducere. Parlamentul a respins, marţi, 29 martie, validarea lui George Orbean, propunerea Consiliului de Administraţie (CA) al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al postului public. Consiliul de Administraţie al TVR urma să se reunească, miercuri dimineaţă, la ora 8, pentru a desemna un nou preşedinte-director general al TVR.

Conducerea Parlamentului a decis, pe 4 aprilie, că votul în plenul celor două Camere pentru noul preşedinte director-general al TVR va avea loc săptămâna viitoare, luni, săptămâna aceasta fiind aşteptată o nouă nominalizare din partea Consiliului de Administraţie şi audierea în comisiile de cultură.

Pentru a se alege un director al Televiziunii Publice, Consiliul de Administrare a TVR propune o persoană, care ulterior este audiată de Comisia de Cultură a Parlamentului, după care este supusă la vot în Parlament.

Sursa: cancan.ro