Thu. Dec 1st, 2022

Iohannis a promulgat Legea prin care se interzice pe 10 ani exportul de buştean din România în spaţiul din afara Uniunii Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar, transmite Agerpres.

„Se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. (…) Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei”, prevede Legea privind Gospodărirea Durabilă a Pădurilor României.

Actul normativ reglementează instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.

„Realizarea cadastrului aferent fondului forestier proprietate publică a statului este finanţată de la bugetul de stat sau din surse proprii ale administratorilor fondului forestier proprietate publică a statului. În vederea asigurării transparenţei recoltării masei lemnoase din fondul forestier naţional se instituie Catalogul naţional al masei lemnoase la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură prin utilizarea bazelor de date informatice existente la nivelul acesteia. Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură va publica Catalogul naţional al masei lemnoase de site-ul propriu, al cărui model se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură vor verifica prin sondaj actele de punere în valoare în baza unor criterii de risc”, mai prevede legea.

AGERPRES

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.

1 thought on “Iohannis a promulgat Legea prin care se interzice pe 10 ani exportul de buştean din România în spaţiul din afara Uniunii Europene

  1. Aaa, m-am speriat, am crezut ca prin asta afecteaza interesele prietenilor de la Holtzindustrie, dar nu e cazul ca aia fac parte din spatiul comunitar.

Comments are closed.

test11