May 21, 2024

SC Diferit SRL s-a decis să inceapă lucrările la Centura SUD Florești!

”Executantul, Diferit SA, a atacat (da, momentan cu țărușare, delimitare, utilaje, muncitori, organizare de santier – urmează săpăturile, teasări, etc) zona Valea Garbaului, concret aria unde va fi girația Drum – Bretea spre DN1. Finalizare? Mi-ar plăcea ca pe 1 Decembrie2018, la Centenarul Marii Unirii, să avem o șosea practicabilă”, a postat pe pagina sa de Facebook primarul Horia Șulea.

Firma Diferit a motivat până acum că nu s-a apucat de lucru, deși traseul drumului era predat în mare parte, pentru că nu fuseseră emise avizele pentru porțiunea de pe Valea Gârbăului. Compania susținea că numai de acolo se poate începe drumul și să meargă spre Florești, neputând fi abordat șantierul din sens invers, unde erau emise avizele.

Valoarea contractului adjudecat de SC Diferit este de 28.400.447,67 lei cu TVA inclus, iar suma să fie plătită dintr-un credit accesat de Primărie.

Centura trebuia să fie terminată până în toamna anului 2017, dar până acum nu s-a lucrat deloc.

Traseul drumului pornea de pe strada Tăuțiului și urma să facă joncțiunea, în Cluj-Napoca, cu Drumul Sfântul Ioan. Centura va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele) și pe traseu vor fi 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții.