July 25, 2024

Inapoi in “Epoca Abacului”/ Rusii nu-si vor mai putea folosi cardurile in tara si strainatate/ Vezi anuntul Visa si Mastercard

Visa și Mastercard au anunțat sâmbătă seară că suspendă toate operațiunile în Rusia. Astfel, în câteva zile rusii nu vor mai putea folosi nici măcar automatele bancare, nu vor mai putea face plăți online și vor fi nevoiți să retragă banii de la ghișeu, ca în urmă cu câteva decenii.

Visa a anunțat sâmbătă că va întrerupe tranzacțiile din Rusia „în următoarele zile”, adăugând că, odată cu intrarea în vigoare a interdicției, cardurile emise în Rusia nu vor funcționa în străinătate, iar cardurile emise în străinătate nu vor funcționa în Rusia.

„Suntem obligați să acționăm astfel, din cauza invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina și a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”, a declarat Al Kelly, directorul general al Visa.

Imediad, Mastercard a făcut un anunț similar, calificând războiul Rusiei împotriva Ucrainei drept „șocant și devastator”. Interdicția Mastercard va fi similară cu cea a Visa.