July 20, 2024

In vizita la Cluj, Vicepremierul R.Turcan: “170.000 de femei din Regiunea Nord-Vest vor fi testate pentru prevenirea cancerului de col uterin!”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat astazi, la CLuj-Napoca, unde a participat alaturi de ministrii Lucian Bolos (Fonduri Europene) si Lucian Bode (Transporturi) la o intalnire informala cu administratia orasului si judetului, ca un numar de 170.000 de femei din regiunea Nord-Vest vor fi incluse intr-un “Program de Testare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin”. Programul se va desfasura prin Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca.

“Programul de screening de cancer, in valoare de 10,5 milioane de euro, va cuprinde 170.000 de femei din RNV in servicii de preventie, sase judete in total, insa pentru asemenea programe destinate bolilor cu decese prevenibile vom aloca 117 milioane de euro, iar acestea vor cuprinde diverse tipuri de cancere si de boli cardiovasculare si pulmonare.

Explic. foto/ Raluca Turcan/ zcj.ro

Au fost deblocate contracte pe partea de sănătate, vor fi alocate 650 de milioane de euro pentru aceste programe in viitor, fiecare in valoare de câte 1 milion de euro, iar partea de preventie ocupa un loc important pe agenda noastra”, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan, la intalnirea pe care a avut-o sambata dimineata cu primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul Mircea Abrudean si presedintele C.J. Cluj, Alin Tise.