May 22, 2024

În Florești caii se plimba liberi printre blocuri și mașini!

Mihai Curteanu îl acuză pe primarul Șulea că ignoră problema deși există soluții pentru rezolvarea ei.

În comuna Florești pe lângă haos imobiliar,gropi,infrastructură deficitară,trafic infernal, locuitorii comunei se confruntă cu un fenomen care ridică mari probleme de siguranță, mai exact caii se plimbă liberi printre blocuri,printre mașini, chiar si pe carosabil,conducătorii auto fiind nevoii să facă slalom printre cabaline.
Riscul este unul major având în vedere că cetățenii, mamele cu cărucioare, copii trebuie să parcurgă traseul zilnic printre caii lăsați liberi.
Care ar fi soluția pentru rezolvarea acestei probleme pe care administrația floreșteană o tratează cu dezinteres total deși există numeroase plângeri din partea locuitorilor comunei.
Mihai Curteanu îi atrage atenția edilului floreștean despre pericolul pe care această problemă îl reprezintă și propune o soluție simplă care poate suferi aplicabilitate imediată.

,,În comuna de cinci stele Florești, păstorită de edilul Horia Șulea caii se plimbă zilnic liberi printre blocuri și chiar pe stradă printre mașini periclitând sigiranța locuitorilor comunei.
Aceasta problemă a fost sesizată de nenumărate ori de către cetățenii comunei fără a avea o rezolvare din partea primăriei.
Aș dori să îl întreb pe domnul primar cum rezolvă această problemă cu care comunitatea se confruntă de mult timp periclitând siguranța locuitorilor, existând cazuri când animalele au pătruns pe carosabil fiind accidentate iar de aici până la o tragedie nu era decât un pas.
Primarul ridică din umeri când este pus în fața unor astfel de probleme nedorind sau neștiind cum să le rezolve.
Deși problema cailor lăsați liberi printre blocuri pare una banală pentru administrația publică locală poate fi generatoare de tragedii.

Cred că singura soluție la această problemă este un recensămînt animal ,astfel încât să știm exact câte animale avem astăzi pe raza comunei,iar ciparea tuturor animalelor mari este obligatorie astfel încât în momentul în care este idenficat un cal liber printre blocuri poliția locală poate identifica proprietarul și îl poate trage la răspundere .
Dacă nu se vor lua măsuri imediate vom avea în continuare parte de acest peisaj demn de vestul sălbatic în comuna cu peste 60000 de locuitori,iar riscul unei tragedii crește cu fiecare zi cu care este ignorată această problemă,,

Sperăm că problema cailor care se plimbă liberi printre blocuri în secolul XXI va fi tratată cu maxim interes de autoritatea publică locală care va interveni prompt pentru rezolvarea ei.