February 21, 2024

In acest imobil a “locuit” timp de doua zile Czika Laszlo, evadatul din arestul IPJ Cluj!

In dupa-amiaza zilei de 14 august (n.red. duminica), Czika Laszlo, 45 de ani din judetul Covasna, a reusit sa evadeze din arestul IPJ Cluj.

imobil catei 013

Czika Laszlo, cunoscut ca un spargator profesionist, a evadat din curtea IPJ luj in timpul celei de-a doua plimbari la care a fost scos, iar disparitia sa a fost observata abia dupa doar doua ore.

“Persoana arestată a fost scoasă la plimbare de două doua ori. Era înpantaloni scurti si in slapi. Prima data a stat 15 minute, iar a doua oara, atunci cand a evadat, doar cateva minute. Evadarea a fost descoperita după doua ore”, a spus un politist clujean, citat de Evz.ro.

czika

Conform colegilor de la stiridecluj.ro, Czika a ramas de unul singur in curtea arestului IPJ Cluj si a fortat vizeta de la usa de acces spre o curte interioară a Politiei Cluj: ”A introdus mâna prin vizetă, după care, cu o cheie potrivită, cel mai probabil făcută din foiță de aluminiu (de la o gumă de mestecat), a deschis lacătul și a ieșit. La plecare a închis lacătul, pentru ca polițistul responsabil cu paza acelui sector să nu aibă bănuieli. Culmea, nimeni nu a văzut nimic pe camerele de supraveghere ale arestului, ceea ce indică faptul că nimeni nu le monitoriza.”

Spargatorul profesionist Czika Laslo a plecat din arestul IPJ Cluj cu pasi marunti si siguri, iar in Floresti a ajuns cu un taximetru.

Timp de doua zile, Laszlo a “locuit” in imobilul 331A de pe strada Cetatii (n.red. Cetatii III), imobil nelocuit in proportie de 90% si recent dat in folosinta dupa aproximativ 7 ani in care a stat in paragina.

imobil catei 015

Czika Laszlo a fost prins in seara de marti, in jurul orelor 22.00, la intersectia cu strada Eroilor, foamea fiind cel care l-a scos din imobil.

“Ma duceam sa-mi iau ceva de mancare”, le-ar fi spus acesta politistilor.

 

Conducerea IPJ Cluj a fost PENSIONATA

“CV-ul” lui Czika Laszlo indica faptul ca este un infractor periculos, specializat în spargeri de locuințe.

Când opera, avea asupra lui un dispozitiv electronic prin care bruia semnalele telefoanelor mobile, pentru ca cei care l-ar fi prins să nu poată folosi telefoanele. De asemenea, își urmărea victimele și le monta aparatură de urmărire pe mașini, pentru a le face un traseu. La percheziții, s-a descoperit și un pistol cu glonț, dar și mai multe acte de identitate falsificate, toate purtând fotografia lui Czika Laszlo”, a mai declarat politistul pentru EVZ.ro si citat de catre stiridecluj.ro.

Evadarea deținutului a prins Poliția Cluj cu un val de plecări în pensie. Șeful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, dar și adjuncții lui vor pleca în pensie până la finele lunii august. Biroul de presă al Poliției Cluj a precizat că pensionarea chestorului Grindean nu are legătură cu scandalul privind evadarea.

In mandatul acestuia de doi ani ca șef al IPJ Cluj, au evadat în total 5 deținuți, lucru nemaiîntâlnit după Revoluție. Chestorul Grindean va ieși la pensie din 31 august, având o remuneratie lunara de circa 10.000 de lei, sustin colegii de la stiridecluj.ro.

C.S.