May 22, 2024

Gunoiul in Floresti se ridica “SELECTIV”, la bunii platnici. Sedinta extraordinara de C.L. Floresti!

Consiliul Local Gilau a ajuns gratie consilierilor locali floresteni, prin votul acordat de reprezentantii PSD, ALDE, PMP, si doi udemeristi, sa detina 89% din partile sociale ale SC Quatro Eco Salub. Si intentioneaza sa propuna o noua recapitalizare a societatii pentru a detine, daca se poate, 98% din societate.

cl-floresti-17-nov-2016-001

In acest moment, conducerea SC Quatro Eco Salub, cu un director demisionar in persoana lui Florin Otrocol, raspunde la ordinele UAT Gilau, iar ridicarea gunoiului in Floresti se face in anumite cconditii.

Ieri, la sediul primariei Floresti, primarul Horia Sulea a organizat o conferinta de presa la care au participat si consilierii locali Tatiana Hinteuar, Andras Laar si Bogdan Pivariu (viceprimar) si Florin Otrocol, inca directorul SC Quatro Eco Salub.

Datoria asociatiilor către Quatro Eco Salub se ridica la aproximativ 900.000 de lei, in Floresti, 400.000 de lei, in Gilau si restul, pana la 1,6 milioane de lei, apartin comunelor Capusu Mare si Maguri Racatau.

“In urma cu aproximativ doua ore am avut o discutie mai aprinsa cu primarul Horia Sulea, care, desi imi este prieten, i-am spus ca dupa votul dat de consilierii locali floresteni in sedinta de marti ridicarea gunoiului in Floresti se va face in anumite conditii. In primul rand, Gilaul are prioritate pentru ca a devenit actionar majoritar. In ultimele doua zile masinile noastre au facut curat in Gilau si e aproape luna si bec. Florestenii trebuie sa inteleaga ca au datorii imense, iar ridicarea gunoiului se va face SELECTIV.

“Vom avea toleranta pentru maxim o factura restanta. Intram la curatenie incepând de azi (joi, 8 decembrie) numai la asociatiile care au platit sau au intarzieri la plata de cel mult o luna”, a declarat Florin Otrocol

In aceasta dupa-amiaza, de la ora 15.00, primarul Horia Sulea a convocat Consiliul Local in cadrul unei sedinte cu caracter extraordinar.

Este ultima sansa ca Florestiul, prin Consiliul Local, sa-si recapete firma de salubritate prin transformarea din SRL in societate pe actiuni, respectiv capitalizare.