May 22, 2024

Floreștiul a rămas fără firmă de salubritate. PSD, ALDE, PMP și UDMR au pus jocurile politice deasupra interesului comunității!

Consilierii locali din Florești au respins modificarea statutului societatii Quatro Eco Salub, respectiv majorarea capitalului social. Directorul SC Quatro Eco Salub a demisionat. Citeste comunicatul primarului Horia Sulea.

baica-057

5 consilieri locali au votat impotriva, trei s-au abtinut, iar pentru marirea capitalului social au votat “in corpore” consilierii locali PNL.

In urma acestui vot, Florin Otrocol, directorul Quatro Eco Salub, a demisionat.

“Am solicitat capitalizarea. Azi am avut susținerea proiectului in toate cele patru Consilii Locale. In primele trei am primit susținere totala, în unanimitate. La ultima, CL Floresti, am obținut majoritate dar nu 2/3 din voturi. Am promis public ca dacă proiectul meu nu va trece voi demision, a declarat Florin Otrocol.

 

COMUNICATUL PRIMARULUI HORIA SULEA

“În urma situației grave a deșeurilor menajere din Florești, primarul Horia Șulea, consultându-se cu parlamentarii PNL Marius Nicoară și Adrian Oros, a găsit o soluție pentru ca Floreștiul să devină o comună fără gunoaie.

Practic, miercuri, joi și vineri, mormanele de gunoaie ar fi dispărut din Florești dacă Consiliul Local Florești ar fi aprobat propunerea primarului.

Menționăm că echipa liberală de consilieri locali, formată din  Bogdan Pivariu – viceprimar, Cristolțan Camelia, Hinteuar Tatiana, Laar Andras, Nicolae Oltean, Adriana Brad, Ioachim Vancea și Traian Abrudan, alături de consilierul local Istvan Szkeley / Condor de la  UDMR au votat pentru curățenie în Florești și mărirea capitalului social al firmei unde sunt acționare consiliile locale Florești, Gilău, Căpuș și Măguri Răcătău.

Prin votul consilierilor s-ar fi rezolvat atât problema imediată a debarasării Floreștiului de deșeuri, cât și problema pe termen lung a serviciilor de salubritate.

Consternați și spre surprinderea neplăcută a zecilor de mii de floreșteni care sunt cu deșeurile în fața locuințelor, consilierii locali PSD (Doru Matei, Oprea Luisa) ALDE (Dan Maier, Florentina Vaida), UDMR (Szekely Istvan / Doronci, Albert Ileana) și PMP (Mic Adrian, Cristian Coroian) au votat împotriva curățeniei generale în Florești.

Astfel, ei au demonstrat că jocurile politice sunt mai importante decât sănătatea și curățenia comunei ai cărei reprezentanți sunt. Totodată, au demonstrat lipsă de respect față de floreșteni. Și, din păcate, derâderea și batjocura reprezentanților PSD, ALDE, UDMR și PMP din Consiliul Local Florești au blocat astfel posibilitatea ca Floreștiuul să fie curat în 3 zile.

Nu putem să nu remarcăm că soluția propusă de primarul Horia Șulea a fost adoptată de consiliile locale din Gilău, Măguri și Căpușu, doar la Florești interesele de grup și nimicnicia politică a PSD, PMP, ALDE și UDMR, punându-se de-a curmezișuil intereselor floreștenilor.

Suntem convinși că floreștenii vor judeca această poziție a PSD, ALDE, UDMR și PMP împotriva intereselor comunității care i-a ales, duminică, în momentul în care vor avea ștampila de vot în mână”

Quatro Eco Salub deservește patru comune, iar consilierii din Gilău, Căpușu Mare și Măguri Răcătău au fost de acord cu majorarea de capital.