Tue. Jan 31st, 2023

Florin Cîțu: “Vom încerca să producem vaccin anti-COVID la Institutul ”Cantacuzino”

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, într-o scurtă conferință de presă organizată la ieșirea de la rapel, că România va încerca să producă vaccin COVID-19 la Institutul Cantacuzino.

Cîțu a declarat că România nu va cumpăra vaccin rusesc sau chinezesc, ci, în urma unor discuții cu Comisia Europeană, va porni demersurile pentru încercarea de a deveni producător de vaccin.

”Am început discuțiile, am fost întrebați dacă dorim, dacă avem capacitatea, am spus da, așteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”, a declarat premierul, sâmbătă.

Referitor la incendiul de la ”Matei Balș”, Cîțu a transmis că nu a primit încă raportul Ministerului Sănătății și că îl va face public atunci când îl va avea. Cîțu a infirmat că ar exista tensiuni între el și ministrul Vlad Voiculescu, dar a precizat că ”se mai contrazic” din cauză că informațiile nu ajung la cei doi în același timp.

Despre buget, prim-ministrul a declarat că reprezintă ”o provocare pentru orice coaliție”, dar că principalul criteriu de croșetare a bugetului este ”fără risipa banului public”, anunțând că există posibilitatea ca unele companii de stat cu multe datorii ”să nu supraviețuiască” planului de restructurare cerut de Guvern.

Sursa: G4Media.ro

sursa foto: Captură video

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11