February 25, 2024

Florestiul se lupta pentru atragerea de fonduri europene pentru Modernizarea strazii Eroilor si Construirea Centrului Cultural, Baza Sportiva si de Agrement

Consilierii locali floresteni s-au reunit ieri dupa-amiaza in sedinta extraordinara pentru a dezbate doua proiecte de hotarari “privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrarea โ€ Modernizare strada Eroilor”, respectiv “aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrarea โ€Centrul cultural , baza sportivฤƒ ศ™i de agrement”. La sedinta au fost prezenti 15 consilieri locali. Au absentat Luiza Oprea (PSD), Adrian Mic (PMP), Camelia Cristoltan (PNL) si un loc vacant prin demisia lui Dan Maier (ALDE).

Primarul Horia Sulea nu a fost prezent la sedinta, acesta aflandu-se la Bucuresti, mai precis la Ministerul Dezvoltarii.

Inspectorul de specialitate Marius Manu le-a transmis consilierilor locali ca termenul pentru depunerea acestor doua proiecte la PNDL, pentru accesarea de fonduri europene, este 17 martie 2017.

Modernizarea strazii Eroilor prin acoperirea paraului Sanasalaului este estimata la 11 milioane de lei, participarea UAT Floresti fiind aproximata la 2 milioane de lei.

Proiectul a fost votat in unanimitate.

Cel de-al doilea proiect pana sa fie supus votului a suscitat ceva discutii, “artizanul” acestora, in lipsa lui Adrian Mic, fiind pesedistul Doru Matei, cel care s-a remarcat pana acum prin numeroasele voturi date prin abtinere sau impotriva.

56 de milioane de lei este evaluarea totala a construirii “Centrului cultural, baza sportiva si de agrement” pe terenul (n.red suprafata de 8 hectare) de acum a fostului Poligon mic, strada Tautiului, redobandit de UAT Floresti de la MAPN.

Proiectul a avut trei variante, iar cea mai putin costisitoare a fost prezentata Consiliului Local.

Florin Zanc, director tehnic Primaria Floresti, le-a spus consilierilor locali ca pe acest proiect se vor face dezbateri publice si ca pentru fiecare constructie in parte (Casa de Cultura, Sala Polivalenta, Parc, etc) urmeaza sa fie redactate PUZ-uri.

Proiectul a fost votat cu 10 voturi “Pentru”, 4 “Abtineri” (Albert Zoltan, Albert Ileana – UDMR, Sebastian Campian – PSD, Cristian Coroian – PMP), iar Doru Matei (PSD) a votat “Impotriva”.