February 25, 2024

Floresti/ Un barbat urmarit international a fost prins de politisti pe strada Cetatii

In cursul dimineții de miercuri, 4 mai a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, în baza unei sesizări, au depistat în comuna Florești, un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia au fost semnalate 3 mandate de arestare, unul emis de autoritățile române și două emise de autoritățile din Austria, respectiv Ungaria.

“Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Cetăți, din comuna Florești, un bărbat se află într-un autoturism, care nu îi aparține. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la locul indicat unde l-au găsit pe acesta într-un autoturism, care se afla parcat pe strada respectivă. 

Foto/ Arhiva

Având în vedere faptul că nu era cooperant și vorbea incoerent, polițiștii l-au condus la secția de poliție pentru a-i putea stabili identitatea. Din verificările derulate, polițiștii au reușit să-l identifice pe bărbat și au constatat că pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către autoritățile române și 2 mandate europene de arestare  emise de autoritățile din Austria și Ungaria.

Acesta a fost condamnat în România, la 6 ani de închisoare, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. Ulterior, autoritățile din Austria și Ungaria au emis 2 mandate de arestare preventivă, pentru trafic de migranți.

Cel în cauză a fost predat în custodia polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, iar, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, acesta a fost condus și predat reprezentanților Penitenciarului Gherla, în vederea executării pedepsei, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.