Fri. Jan 27th, 2023

Floresti/ Opt proiecte votate pentru dezvoltarea infrastructurii

La ZIUA LIVE, in aceasta dimineata, primarul Florestiului a vorbit despre cele 8 proiecte de dezvoltare a infrastructurii votate in ultima sedinta de Consiliu Local. La acestea se adauga si proiectul refacut de “Modernizare a strazii Erorilor”.

S-au depus 8 proiecte pe programul Anghel Saligny. Vizează modernizări, extinderi de apă canal, chiar în satul Tăuți avem o cerere de finanțare pentru extindere canalizare. Este singurul sat din comuna Florești, care încă nu are sistem de canalizare.

Sumele sunt foarte mari. Avem un proiect care vine să ajute și să rezolve problema canalizării din comuna Florești, respectiv un proiect care propune o canalizare paralelă cu cea existent, care ar degreva partea sudică. Este un proiect prevăzut prin cădere, gravitațional, fără nicio pompă. Pornește din strada Eroilor, profesor Ioan Rus, Tăuțiului, prin Unitatea Militară, iar prin Zona BMW va intra în magistrala de canalizare.

Este un proiect destul de scump, pentru că se face prin subtraversări, o tehnică mai nouă. Se ridică undeva la 37 de milioane de lei. Acest proiect este depus pentru a fi accesat prin programul Anghel Saligny.

Un alt proiect este modernizarea zonei Terra, unde se deschid noi drumuri. Sunt proiecte depuse pentru modernizarea unor drumuri existente, de la zero. Avem nevoie de o accelerare în ceea ce privește dezvoltarea, pentru că avem probleme mari de rezolvat”, primarul comunei Bogdan Pivariu, la Ziua LIVE

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11