May 19, 2024

Floresti// O noua disputa in C.L. Floresti, cu aceiasi actori, pe subiectul modificarii tarifelor practicate de catre Supercom S.A.

In aceasta dimineata, primarul Florestiului a convocat Consiliul Local in sedinta extraordinara cu convocare de indata, in mediul online, pentru dezbaterea a patru proiecte de hotarari si care, se pare, nu puteau fi “discutate” decat pe “repede inainte”.

Primul proiect suspus dezbaterii si votului a suscitat discutii contradictorii intre consilierii USR (n.red. 7 la numar) si “puterea locala”, reprezentata de catre 10 consilieri PNL si doi UDMR.

Este vorba despre “adoptarea proiectului hotărârii A.G.A. A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj „privind încheierea actului adiţional nr. 1 la Contractul de delegare nr. 1111/24.08.2022, aprobarea modificării prin recalculare a tarifelor pentru serviciile prestate de Supercom S.A. în baza Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deşeurilor în Județul Cluj (lotul 1) nr. 1111/24.08.2022 aprobarea tarifelor distincte pentru gestionarea deşeurilor pentru lotul 1 şi aprobarea modalităţii de facturare a serviciilor de către delegatul care se află în raporturi contractuale cu utilizatorii pentru lotul 1”.

Consilierii USR s-au abtinut de la vot, insa proiectul a fost aprobat cu ajutorul liberalilor si udemeristilor.

Lucian Contras, consilier USR, a afirmat ca la aceasta sedinta ar fi fost necesara prezenta unui reprezentant de la Supercom SA, pentru a explica pe indelete ce se doreste de la acest proiect.

“Lumea deja nu mai întelege nimic. Eu nu stiu ca la Florești sa se cantareasca deseul produs si sa se plateasca cat s-a consumat. Nu se respecta nimic din colectarea selectiva. Cei de la Supercom nu respecta conditiile contractuale. Am votat abtinere pentru că nu ne-ati lamurit, a declarat L.Contras.

In opinia primarului, exprimata telefonic pentru ZCJ.ro, consilierii locali USR nu abandoneaza nici dupa trei ani retorica de tip “gargara de aia ieftina” si nu prea inteleg textele proiectelor de hotarari.

“Intamplarea face că PNL si UDMR inteleg despre ce este vorba, iar proiectul a trecut. Mi se pare ca cetateanul trebuie pus prima data in centru, iar apoi bataliile politice si lucrurile care ne orbesc.

S-a discutat despre diminuarea tarifelor. Am tinut sa le precizez ca se abtin la diminuarea tarifelor pentru populatie. Inca o data, ca si la Muzeu, ca la deschidere de drumuri vicinale, ei au o problema politica pe care o transpun in sedința de consiliu. Cred ca se joaca cu destinele cetatenilor, care ei sunt trimisi acolo de, si pentru cetateni. Eu sunt putin siderat de ce s-a intamplat.”, a declarat edilul Florestiului pentru pentru publicatia online zcj.ro.

 

1 thought on “Floresti// O noua disputa in C.L. Floresti, cu aceiasi actori, pe subiectul modificarii tarifelor practicate de catre Supercom S.A.

 1. În ultimele zile au apărut mai multe dezinformări legate de votul consilierilor locali USR pe subiectul salubrizării în Florești.

  Suntem un partid responsabil și informarea corectă a cetățenilor e un obiectiv asumat de noi.

  Regăsiți mai jos mai multe clarificări pe acest subiect:
  Realitate: Consilierii USR Florești s-au abținut la proiectul de hotărâre prin care s-a oferit un mandat domnului primar, Bogdan Pivariu, pentru a vota în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj.
  Motivele:
  – Primarul Bogdan Pivariu ne-a demonstrat că nu e capabil să ne reprezinte corect în cadrul asociației, nefiind interesat de rezolvarea problemelor semnalate de cetățeni (trasabilitatea și cântărirea deșeurilor, precum și de aplicarea principiului „plătește cât arunci”) – link în comentarii
  – Nu avem certitudinea că fundamentarea tarifelor inițiale a fost determinată corect
  – Serviciile prestate nu sunt conform cerințelor contractuale, astfel ne abținem să votăm modificările de tarife ale unui serviciu care nu e prestat conform
  – Prevederile legale de recalculare a tarifelor sunt de anul trecut, reducerea tarifelor trebuia prioritizată imediat ce a fost preluat contractul
  Neconformități identificate:
  – Nu se aplică principiul PAYT (plătește cât arunci), deșeurile nu sunt cântărite, se plătește în continuare în sistemul paușal
  – Nu au fost distribuite toate pubelele și infrastructura încă lipsește
  – Nu au fost emise facturi cu reduceri ca urmare a valorificării deșeurilor reciclabile colectate de la populație
  – Gradul de contractare a serviciilor nu este încă la nivelul asumat al indicatorilor de performanță
  – Nu sunt aplicate sancțiuni Operatorului pt nerespectarea cerințelor contractuale

Comments are closed.