April 24, 2024

Floresti// Gradinita si nu Cresa, in ex-Pensiunea Carol. Primarul si echipa nu au obtinut avizele legale pentru functionarea cresei!

Se implinesc doi ani de cand administratia floresteana a fost castigata de catre Bogdan Nicolae Pivariu si PNL, care, gratie votului florestenilor, a trimis in “parlamentul” local un numar de 10 consilieri din totalul de 19.

La cei 10 liberali ii mai adaugam si pe cei doi udemeristi, dintre care unul a fost ales viceprimar, astfel ca edilul a beneficiat si beneficiaza in continuare, pe inca doi ani de acum incolo, de toate atuu-rile necesare “implemetarii” programului electoral: scoli, gradinite, crese, parcuri, drumuri, etc.

Pe data de 11 februarie a.c., edilul Florestiului a anuntat cu nedisimulata mandrie ca mai sunt putini pasi de parcurs pana la darea in folosinta a unei CRESE. A doua din localitate, dupa ce-a construita de la ZERO de catre fost administratie locala, din care si el a facut parte din postura de viceprimar. In comunicatul preluat de mai toata media clujeana, primarul a evitat sa mentioneze ca viitoarea cresa ar urma sa functioneze intr-o pensiune.

Momentele care contează cel mai mult în activitate sunt acestea în care văd termene respectate, entuziasmul echipei care trebuie să lucreze la amenajarea spațiului, evaluarea produselor de mobilier și dotările necesare care au început să sosească. 

Am verificat astăzi stadiul lucrărilor de amenajare a spațiului în care va funcționa noua creșă din Florești, în locația de pe strada Porii.

Clădirea reamenajată cu respectarea tuturor normelor legale referitoare la funcționarea creșelor, va trebui predată Primăriei la sfârșitul lunii martie a.c.

Noua creșă de pe strada Porii va avea aproximativ 80 de locuri, absolut necesare în comună. În anul 2021, numărul de locuri s-a suplimentat cu 20%, iar acum procentul crește din nou”, declara primarul.

La cateva zile distanta de la anuntul primarului, Floresti24.ro a publicat materialul: https://www.floresti24.ro/struto-camila-de-floresti-restaurant-si-terasa-curteetaj-1-cresa-la-etajele-1-si-2/; prin care ne aratam scepticismul ca in aceasta locatie s-ar putea amenja o cresa.

Era suficient ca primarul si echipa acestuia sa lectureze conditiile necesare obtinerii de avize pentru a realiza ca “misiunea este imposibila” in conditiile date sau sa-l fi preocupat din postura de viceprimar ce a fost cum s-au obtinut o parte dintre acestea inca din timpul redactarii proiectului de constructie a CRESEI din cartierul “Cetatea Fetei”.

In toată aceasta perioada, administratia floresteana a acordat ajutoare financiare familiilor pentru plata serviciilor educationale prestate de o unitate de educatie timpurie anteprescolara si acordarea unei indemnizatii bunicilor destinată pentru creșterea nepotului/nepoților, in cuantum de 390 lei, pentru fiecare copil de varsta anteprescolara, reprezentand echivalentul costului mediu lunar de intretinere pentru copiii care frecventeaza Cresa Cetatea Fetei Floresti.

La aceste costuri se adauga si chiria pentru spatiul mai sus-mentionat.

Acum, pe fatada fostei Pensiuni Carol, alaturi de Tricolor si steagul U.E., troneaza o firma luminoasa prin care suntem informati ca in respectiva cladire va functiona o gradinita, mai precis o “filiala” a Gradinitei cu Program Prelungit Cetatea Fetei.

In concluzie, primarul si echipa nu au reusit sa obtina “avizele legale referitoare la funcționarea creselor, cu respectarea tuturor normelor legale.”