April 19, 2024

Firmele franceze nu se dau plecate din Rusia/ Macron, tipic pentru un francez, e doar cu gargara

Pete 600 de companii internaționale și-au suspendat activitatea sau au plecat din Rusia, după declanșarea războiului în Ucraina, cel mai recent caz fiind Intel. Totuși, unele au preferat să continue afacerile ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ceea ce sare în evidență (în situația la zi) este faptul că foarte multe companii franceze par să refuze luarea unor măsuri. Pe lista celor peste 131 de companii care au rămas, conform datelor Yale School of Management, cele din Franța domină.

Mai exact, 29 sunt din Franța, 17 din SUA, 13 din Japonia, 12 din Germania, 11 din Italia, 7 din Spania, 5 din Luxembourg, 4 din Polonia, 4 din Austria, 3 din Olanda, 3 din Suedia (în rest sunt companii din alte țări).

Dacă ne uităm la cele franceze, vedem nume cunoscute precum Auchan, Atos, Bonduelle, Eutelsat, Lacoste, L’Occitane, Lactalis, Societe Generale, Veolia, Engie.

foto/ stirileprtotv.ro

În ceea ce privește companiile din alte țări din Europe, precum Germania, observăm Grohe, Globus, Dr. Oetker, DMK Group, Hochland, Knauf, Metro, Tchibo.

Câteva companii cunoscute din Italia: Calzedonia, Campari, Delonghi, Intesa Sanpaolo.

Întreaga listă actualizată (click) a companiilor care își continuă activitatea în Rusia (ceea ce am scris mai sus reprezintă situația la 6 aprilie).

sursa: Comisarul.ro