May 21, 2024

Facebook anunţă schimbări majore/ Instagram testează o nouă caracteristică – „numărul privat de like-uri”

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a dezvăluit o serie de schimbări ce vor avea loc la nivelul platformelor sociale ale companiei, inclusiv Instagram şi Whatsapp, transmite BBC.

Noile caracteristici ale aplicaţiilor constituie un răspuns direct adus criticilor pe scară largă, privind modul în care firma protejează datele utilizatorilor, Zuckerberg afirmând că intimitatea acestora va prima, deşi ştie „că Facebook nu are cea mai bună reputaţie în privinţa confidenţialităţii”.

Într-un discurs adresat dezvoltatorilor, acesta a descris noua orientare a firmei asupra vieţii private ca „o schimbare majoră” la nivelul modului în care compania este condusă.

Unele dintre cele mai vizibile modificări observate de utilizatorii platformelor conduse de Zuckerberg vor include: mesajele trimise prin Messenger vor fi criptate end-to-end (de la un utilizator la altul), implicit Facebook nu va vedea conţinutul, iar platforma va fi complet integrată cu WhatsApp; Instagram testează o caracteristică „număr privat de like-uri”, care ar ascunde like-urile unei postări de alţi utilizatori, acestea fiind vizibile doar pentru proprietarul contului; vor exista mai multe modalităţi „efemere” de a partaja conţinutul mesajelor, ceea ce înseamnă că nu vor exista înregistrări permanente ale acestora.

SERVICIU DE PLATĂ SECURIZAT

Un serviciu de plată securizat în WhatsApp, testat anterior în India, urmează să fie lansat în alte ţări în cursul acestui an. Aplicaţia Facebook este reproiectată pentru a face ca grupurile comunitare să devină centrale pentru newsfeed – iar albastrul reprezentativ al Facebook va fi, de asemenea, înlocuit. Noul design va fi lansat iniţial în SUA, iar ulterior la nivel global; postările de pe Instagram nu vor mai trebui să constea exclusiv într-o fotografie sau un videoclip, curând va fi posibilă crearea de postări compuse doar din text sau desene, datorită unei noi funcţii.

Schimbările de design sunt cea mai mare reîmprospătare în aproximativ cinci ani. Ea pune un accent mai mare pe grupuri şi interacţiunile private, pe mesaje criptate pe care Facebook în sine nu le va putea accesa.

Alte anunţuri au inclus o nouă funcţie numită Secret Crush, parte din Facebook Dating, care va permite membrilor Facebook să facă eticheteze până la nouă dintre prietenii lor pe care îi consideră atrăgători. Facebook Dating se va lansa în 14 ţări, inclusiv în Filipine, Vietnam şi Singapore. În prezent, funcţia nu este disponibilă în Europa sau în SUA.

Compania a dezvăluit, de asemenea, data lansării noului sistem VR (Virtual Reality – Realitate Virtuală) fără fir, Oculus Quest, care nu necesită o conexiune la un PC, un smartphone sau o consolă de jocuri, care va intra în vânzare pe piaţa generală începând cu 21 mai.

Sursa: Mediafax.ro