April 24, 2024

EXCLUSIV/ Viitorul Consiliu Local Floresti va fi format din 19 alesi, fata de 17 cat numara cel actual!

Primarii, consilierii locali si consilierii judeteni vor fi alesi pe 5 iunie. Deocamdata nu este clar daca votul pentru alegerea primarilor va avea loc intr-un singur tur de scrutin, asa cum prevede legea actuala, sau daca vor fi două tururi, asa cum solicita unele formatiuni politice si societatea civila.

cons local floresti 2016

Până pe 6 aprilie, partidele, aliantele si organizatiile apartinand minoritatilor nationale trebuie sa comunice semnele electorale, iar pana pe 12 aprilie trebuie comunicat catre Autoritatea Electorala Permanenta numarul alegatorilor din fiecare localitate.

Candidaturile pot fi depuse pana cel mai târziu pe 26 aprilie, iar pe 4 mai se vor anunta listele finale. Campania electorala pentru acest scrutin va incepe pe 7 mai si se va încheia pe 4 iunie. Votul va incepe pe 5 iunie, la ora 7.00, si se va încheia la ora 21.00.

 

A crescut populatia Florestiului, automat se mareste si Componenta Consiliului Local

Viitorul Consiliu Local Floresti va fi format din 19 alesi locali, fata de 17 cat numara cel actual si ales acum patru ani, pe data de 12 iunie.

Din informatiile pe care le detinem din cadrul organizatiei PNL Floresti, obiectivul liberalilor floresteni la aceste alegeri locale sunt: realegerea in functia de primar a d-lui Horia Petru Sulea, cu un scor de aproximativ 60-65%; respectiv obtinerea a 10 mandate de consilieri locali in vederea formarii unei majoritati solide in viitorul C.L.

Acum, prin formarea “Marelui” PNL, liberalii floresteni detin in C.L. un numar de 7 mandate: Traian ABRUDAN (ex-PDL), Ovidiu Cristian COROIAN (ex-PDL), Rodica Tatiana HINTEUAR, Anca-Mihaela IAKAB-CHIRCA (ex-PDL), Andras Levente LÁAR, Nicolae OLTEAN (ex-PDL) si Ioachim VANCEA (ex-PDL).

Interesant este ca toti cei 7 consilieri locali si-au depus la secretariatul organizatiei locale, presedinte Horia Petru Sulea, cereri pentru a fi nominalizati pe viitoarea lista de consilieri locali.

Lista de consilieri locali va fi aleasa de catre presedintele organizatiei, pe care o va prezenta Biroului Local al organizatiei, ulterior aceasta urmand a fi aprobata de catre conducerea PNL Cluj. Pe lista vor fi trecute un numar de 25 de persoane, maximul admis de legea electorala pentru un Consiliu Local format din 19 alesi.

 

Cu 550 de voturi intri in Consiliul Local Floresti

Partidele au ineput sa-si faca primele calcule si unul dintre acestea ne arata ca la un numar de aproximativ 20.000 de votanti cat numara Florestiul – poate spre 21.000 pana pe 12 aprilie cand trebuie comunicat catre Autoritatea Electorala Permanenta numarul alegatorilor din fiecare localitate – si la o prezenta de 50%, pentru castigarea unui mandat de consilier local ar fi nevoie de obtinerea a aproximativ 550 de voturi.

Voturile date spre partide, aliante, independenti, care nu obtin numarul suficient de voturi pentru castigarea unui mandat de consilier local se redistribuie…invingatorilor.

Revenim cu noi informatii, speram si de la alte formatiuni politice, in zilele urmatoare!

Codin SAMOILA