April 19, 2024

EXCLUSIV// UPDATE 2 (miercuri, ora 23.50) Coloana Diasporei care a plecat din Marea Britanie va tranzita Florestiul joi, in jurul orei 10.30, iar la 11.00 va intra in centrul Clujului!

Romanii plecati din Marea Britanie pentru Marele Miting de la Bucuresti, programat de catre asociatiile romanesti din Diaspora pentru ziua de vineri 10 August, au ajuns in cursul noptii de miercuri spre joi in Austria.

Foto: Port of Dover (UK)

UPDATE 2: Miercuri, ora 23.50: In urma cu putine minute, din Romania, Oradea, Mario Mocan, unul dintre liderii Diasporei Romanesti din Marea Britanie, ne-a comunicat ca participantii la Marele Miting de la Bucuresti vor ajunge in Huedin in jurul orei 09.30, unde vor stationa aproximativ 30 de minute. 

“Vom tranzita Florestiul in jurul orei 10.30, iar la ora 11.00 dorim sa intram in centrul Clujului!”

UPDATE 1: Miercuri, ora 21.50: Participantii la Marele Miting  au decis sa intre in tara in cursul acestei seri, in jurul orelor 21.00, prin mai multe vami, dupa ce ar fi fost instiintati  ca “vor avea parte de un tratament mai special din partea autoritatilor romane”. 

(Sursa: https://www.facebook.com/mario.mocan)

“Buna seara, Regrupare : Suben Austria, la Shell-ul exact dupa granita ( 700 metri ). Cine vrea sa se alature coloanei noi suntem aici pana dimineata 8 August ora 9 am ! Va asteptam dragi romani!”, a postat Mario Mocan pe Facebook.

Foto: Heverlee (Belgia)

In aceasta dimineata, Mario Mocan, originar din Cluj-Napoca si unul dintre liderii Diasporei Romanesti din Marea Britanie”, ne-a transmis ca maine, 9 august, coloana de masini va trece prin Vama Bors in jurul orei 07.00-07.30.

“Ne-am regrupat in Austria cu romanii plecati din Tarile Scandinave, Tarile de Jos si suntem multi.

Suben (Austria)

Traseul nostru pentru a ajunge la Bucuresti este urmatorul: Bors – Oradea – Huedin- Cluj – Tg Mures- Brasov- Bucuresti. In concluzie, in Floresti/Cluj intentionam sa intram in jurul orei 11.00, cel tarziu 12.00. HAI ROMANIA si HAI LA BUCURESTI!”, a precizat Mario Mocan.

Codin SAMOILA