October 4, 2024

ERIS, noua variantă COVID-19, se răspândește rapid. Italia va relua Campania de Vaccinare!

Noua variantă a Covid-19, Eg.5, a devenit repede a doua cea mai populară din lume. Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noua variantă este în creștere în mai multe țări, printre care se numără și Italia.

Cel mai recent buletin săptămânal lansat de Institutul Superior de Sănătate arată că numărul persoanelor infectate cu noua variantă Coronavirus a crescut cu 8,8%.

Din toamnă, ITALIA reia campania de VACCINARE!

Potrivit EVS.ro, numărul de persoane confirmate pozitiv cu Covid-19 a început din nou să crească, motiv pentru care autoritățile din Italia au anunțat că din toamnă va începe din nou campania de vaccinare. Nu va exista obligația de imunizare, însă vaccinul va fi disponibil pentru toată lumea. Specialiștii recomandă persoanelor în vârstă să se vaccineze.

Regula care prevede izolarea persoanelor contaminate cu Covid-19 va fi eliminată. Dispoziția care decretează încetarea izolării este gata și ar putea ajunge la începutul acestei săptămâni pe masa Consiliul de Miniștri.

Echipa de experți internaționali care monitorizează variantele de Sars-Cov-2 a redenumit noua variantă a Coronavirusului Eris, după planeta pitică descoperită în 2003, numită astfel în onoarea zeiței grecești antice a discordiei.

ERIS, noua variantă COVID-19, a ajuns și în Marea Britanie

Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noua variantă este în creștere, iar experții acordă o mai mare atenție subvariantei Eg.5.1, în creștere în Regatul Unit. Aproximativ 12% din cazurile de COVID de acolo sunt cu noua variantă.

„Se pare că vom vorbit destul de mult despre Eg.5.1, deoarece crește semnificativ în multe locuri. Pentru a facilita comunicarea, vom folosi porecla Eris pentru Eg.5.1”, a anunțat pe Twitter Ryan Gregory, profesor la Departamentul de Biologie al Universității din Guelph (Ontario), unul dintre cei mai activi oameni de știință în ceea ce priveşte variantele virusului, cel care a poreclit ”Kraken” subvarianta Omicron Xbb.1.5, nume care derivă de la monstrul marin mitologic cu tentacule lungi.

Biologul a precizat că nu se așteaptă că varianta Eris să provoace de una singură un val, însă este considerată o „supravegheată specială”, potrivit Daily Mail.