March 29, 2024

Drumul expres pentru legătura dintre Cluj-Napoca şi Autostrada Transilvania are proiect tehnic finalizat

Raportul privind impactul asupra mediului pentru construirea drumului expers care leagă autostrada Transilvania de Drumul Național 1, în zona Turda și respectiv Tureni, a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului, anunță CNAIR, relatează actualdecluj.ro.

Tipul deciziei posibile luate de APM Cluj poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare adecvată va avea loc la Primăria Tureni, azi, de la ora 16.00

Firma de proiectare Explan SRL care a câştigat licitaţia din 2020 pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic a predat toate documentele necesare iar la Primăria Tureni (din judeţul Cluj) este programată dezbaterea publică pentru conexiunea A 3 – DN 1 (Tureni). Acest drum Expres este necesar pentru asigurarea unei legături mai rapide pentru accesul în Municipiul Cluj Napoca din Autostrada Transilvania, în prezent legătura fiind posibilă prin municipiul Turda (zona de Sud) sau prin Vest, prin Floreşti şi DN 1, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România ( peste 50 000 autovehicule/zi).

Dezbaterea publică este programată marţi, după ora 16 00 la primăria Tureni :

„Raportul privind impactul asupra mediului și a Studiului de Evaluare adecvată, pentru proiectul ”CONSTRUIRE DRUM EXPRES PENTRU REALIZAREA CONEXIUNII DINTRE AUTOSTRADA A3 (ZONA TURDA) ȘI DRUM NAȚIONAL DN1 (ZONA TURENI)”în comuna Tureni, sat Tureni, nr. F.N., jud. Cluj, a fost depus. Tipul deciziei posibile luate de APM Cluj poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu. Raportul privind impactul asupra mediului, poate fi consultat la sediul A.P.M. Cluj din Calea Dorobanţilor, nr. 99, Cluj-Napoca, jud. Cluj, în zilele de luni-joi, între orele 9-1400 și vineri, între orele 9-1300 și la sediul D.R.D.P. Cluj, din municipiul Cluj-Napoca, strada Decebal, nr. 128, județul Cluj, în zilele de în zilele de luni-vineri, între orele 9-1400. Documentul menționat este disponibil și la următoarea adresă de internet: www.apmcj.anpm.ro.” – anunţul CNAIR.

Încă din vară, Asociaţia Pro Infrastructură atenţiona asupra ,,excesului de zel” din partea Ministerului Mediului : „Asociația noastră a susținut în trecut această procedură de mediu acolo unde infrastructura traversează păduri sau arii protejate. Aici însă ne exprimăm dezacordul față de excesul de zel care întârzie un proiect cu o reală valoare pentru sănătatea oamenilor! Cerem Ministerului Mediului să dea dovadă de rațiune când decide asupra studierii impactului asupra faunei în terenuri exclusiv agricole, deci puternic antropizate”, nota în iulie, pe pagina de Facebook, Asociaţia Pro Infrastructură, conform actualdelcuj.ro.

sursa foto: Pro Infrastructura/ via actualdecluj.ro/ g4media.ro