Wed. Feb 8th, 2023

Două nave rusești din Marea Neagră au fost distruse cu drone Bayraktar. Ucraina: „Efectuau misiuni de recunoaștere la gurile Dunării”

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că două nave ruse de mici dimensiuni tip Raptor-class (barca de patrulare), au fost distruse luni dimineață lângă Insula Șerpilor de drone tip Bayraktar.

Potrivit Ucrainei, cele două vedete ruseşti au încercat anterior să efectueze o misiune de recunoaştere la gurile Dunării.

„Sub acoperirea întunericului, navele de asalt inamice Raptor au încercat să efectueze o misiune de recunoaştere a situaţiei la gurile Dunării. Simţind pericolul, cele două vedete s-au retras spre Insula Şerpilor, dar acolo le-a ajuns din urmă pedeapsa Bayraktar”, se afirmă într-un comunicat al Comandamentului operativ “Sud” al forţelor armate ucrainene.

Vedetele de patrulare de mare viteza de tip Raptor utilizate de Flota rusă din Marea Neagră sunt destinate, între altele, pentru operaţiuni de patrulare, interceptarea şi reţinerea unor obiective de mici dimensiuni şi desantul de trupe în zone de coastă.

Sursa: DIGI24.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11