December 7, 2023

Din nou la școală! Emoții și bucurie pentru elevii și profesorii Școlii ”Gheorghe Șincai” Florești

Zi plină de emoție și bucurie pentru elevii, părinții și profesorii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Șincai” Florești. După o vacanță binemeritată, cei aproape 1000 de elevi ai școlii, însoțiți de părinți, și-au dat din nou întâlnire în curtea școlii, cu ocazia festivității de începere a anului școlar 2021-2022.

Emoția revederii cu colegii, învățătorii și profesorii a fost cu atât mai mare, după anul trecut școlar desfășurat în condiții sanitare deosebite. Pe fețele tuturor s-a putut citi bucuria că pot să fie din nou împreună la școală.

Cei mai emoționați au fost elevii celor 5 clase pregătitoare, care au pășit pentru prima dată în școală și în sălile de clasă amenajate cu multă dăruire de învățătoarele lor. Mai ales că au fost așteptați cu ramuri verzi simbolice pentru a-și ocupa locul în careu, acompaniați de imnul școlii.

Pentru prima dată la Școala ”Gheorghe Șincai” Florești, în acest an școlar a fost constituită o clasă pregătitoare cu predare în limba maghiară, dar și o clasă a V-a intensiv engleză.

La festivitatea de începere a anului școlar au participat alături de profesori, copii și părinți, și mai mulți invitați speciali: primarul Bogdan Pivariu, consilierii județeni Rés Eva și Traian Abrudan, consilierul local Tatiana Hinteuar, agent de poliție Cornel Bucșa, Sectia 6 Poliție Florești, părintele paroh Marcel Andreica și președintele Consiliului Reprezentativ al Părinților, Tiberiu Cioban.

Primarul Bogdan Pivariu a ținut să le ureze școlarilor mult succes în noul an școlar și a dat asigurări că instituția pe care o conduce va fi alături de nevoile școlii și în acest an, ca de fiecare dată.

Directorul școlii, Violeta Ilea-Bonda a subliniat în mesajul de bun venit adresat copiilor și părinților că an de an calitatea învățământului floreștean a crescut și că, și în anul care tocmai a început, vor fi menținute cele mai înalte standarde în ceea ce privește educația copiilor.

”După o vacanţă frumoasă şi plăcută, ne aflăm astăzi la începutul unui nou an şcolar. Celor mai mici, elevii din clasa pregătitoare și elevilor care ne pășesc pentru prima dată pragul, un bun venit la școala noastră! Celor mai mici școlari le dorim să o descopere, iar celorlalți să o urmeze cu stăruință. Sperăm ca anii pe care îi veți petrece pe băncile acestea să fie anii formării voastre ca oameni și specialiști în domeniul pe care vi l-ați ales. Elevilor noștri, celor care au mai puține emoții astăzi, un bun revenit acasă. Credem cu putere că împreună cu elevii noștri transformăm trecutul și prezentul într-un viitor de succes. Noi profesorii vă suntem alături, călăuze și prieteni mai mari la care puteți apela de câte ori aveți nevoie. Școala este frumoasă și curată, înzestrată cu tot ce este necesar desfășurării unui învățamânt modern de calitate. Dragi elevi, școala este a voastră, ea trebuie să fie atât de încăpătoare, încât să cuprindă toate așteptările, visurile și idealurile voastre. Priviți-o cu dragoste, intrați în ea cu încredere, faceți din sălile de clasă un loc familiar și prietenos”, a spus directorul Violeta Ilea-Bonda.

Aceasta a adresat și un îndemn părinților, parteneri ai școlii în actul educației. ”Dragi părinți, vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră. Vă rugăm să fiți alături de noi, să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră.Vă rugăm să răspundeți chemărilor școlii, pentru că fără o relație strânsă școală-familie este greu să reușim”, a adăugat directorul Violeta Ilea-Bonda.

În acest an școlar la Școala Gheorghe Șincai Florești sunt constituite 27 de clase de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a – VIII – a, dar și 10 grupe de preșcolari. Personalul didactic este alcătuit din 30 profesori, 14 învățătoare și 19 educatoare, 3 profesori de sprijin și un consilier psiholog școlar.