September 25, 2023

Deputatul Adrian Oros (PNL) ii acuza pe pesedisti ca-si asuma prin furt majorarea alocatiilor pentru copii. Vedeti si comunicatul PSD!

Deputatul liberal Adrian Oros, cu domiciliul in Floresti (!), sustine ca alianta PSD – ALDE se chinuie sa ”fure” succesul PNL de majorare a alocatiilor pentru copii. Afirmatia sa este insotita de o imagine//comunicat postat pe site-ul PSD, prin care acest partid ne anunta ca va “indrepta greselile opozitiei” in privinta majorarii alocatiilor pentru copii.

1. Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 martie 2019, datorită inițiativei PNL și bătăliei duse de PNL în Parlament cu clica lui Dragnea și Tariceanu, cu PSD-ALDE. Copiii între 0-2 ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei între 2-18 ani, 150 de lei lunar.

2. Dragnea, PSD și ALDE au mai făcut o ultimă încercare disperată de a deturna, manipula și confisca măsura PNL de crestere a alocațiilor de sta pentru copii. AU SCOS COPIII VINOVAȚI DE CREȘTEREA DEFICITULULUI BUGETAR! Este o noua culme a ticăloșiei, după ce tot Dragnea a pus copiii în opoziție cu bugetele unor instituții esențiale pentru siguranța românilor.

3. PSD a adus alocațiile pe terenul deficitului bugetar. PNL a indicat sursa de finantare pe care au refuzat-o. Dacă au venit pe terenul deficitului este datoria lor, a guvernului PSD – ALDE sa țină deficitul în frâu. Nu copiii sunt sursa deficitului, ci dezmățul bugetar făcut de Dragnea și ai lui care au îngrășat aparatul central cu toți tăietorii de frunze la câini, cu incompetenți piloși, nepotisme, pensii speciale etc. Să taie aceste cheltuieli și să nu mai arunce vina pe copii!

4. Statul român are datoria să-și ocrotească, să-și protejeze copiii. Constituția României spune clar la articolul 49, aliniatul 1: Copiii și tinerii se bucura de un regim special e protecție și de asistență în realizarea drepturilor lor. Este exact ceea ce a făcut PNL cu măsura creșterii alocațiilor. Este ceea ce trebuia să facă și NU au făcut PSD și ALDE la guvernare. Deși s-au angajat în programul de guvernare că măresc alocațiile de stat pentru copii.

Nu au respectat programul lor de guvernare, nu au respectat Constituția, au votat de trei ori împotriva copiilor în ultimele 10 zile!

5. PNL va duce mai departe ceea ce a realizat azi pentru copiii României. Nu există priorități mai însemnate decât viitorul copiilor noștri”, a declarat deputatul liberal Adrian Oros.

Doar 3 parlamentari PSD au votat pentru majorarea alocatiei, iar 119 au votat impotriva. La fel au procedat si alesii ALDE si UDMR, care fie au votat impotriva amendamentului, fie nu au fost prezenti in sala.

Comunicat PSD:

“PSD VA CREȘTE ALOCAȚIILE PENTRU COPII ȘI VA ÎNDREPTA LUCRURILE FĂCUTE PROST DE OPOZIȚIE. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii.”