April 18, 2024

De cand se pot achita taxele si impozitele locale pentru anul in curs

Modificările aparute in data de 31.12. 2015 prin Legea 358/2015 privind modificari ale OUG 50/2015 de aplicare a Codului Fiscal au impiedicat administratiile locale eliberarea din prima zi lucratoare a anului de certificate de atestare fiscale pentru plata taxelor si impozitelor locale pentru anul in curs.

primaria_floresti 22

Potrivit Ralucai Ioana Doja, Sef Serviciu Taxe si Impozite Primaria Floresti, aplicatia informatica pentru redebitarea impozitelor și taxelor locale este ca si finalizata.

“Incepand de maine, joi 7 ianuarie, cu incepere de la ora 09.00, florestenii pot sa-si achite taxele si impozitele locale pentru anul 2016”, ne-a declarat Raluca Ioana Doja, Sef Serviciu Taxe si Impozite.

Va reamintim că la finalul anului trecut, pentru o cât mai eficientă plată electronică a impozitelor, Primăria Floresti a pus la dispoziţia contribuabilului serviciul PLĂŢI PRIN GHIŞEUL.RO cu AUTENTIFICARE – USER şi PAROLĂ.

“Pentru plata taxelor şi impozitelor online, prin ghiseul.ro, cu AUTENTIFICARE, dvs. completaţi cererea aflată pe site-ul Primăriei comunei Floreşti şi o trimiteţi în format word la adresa de e-mail plationline@floresticluj.ro

Primăria comunei Floreşti procesează datele, face demersurile în sistemul electronic al ghiseul.ro şi în momentul obţinerii User şi Parolă vă invită la sediul Primăriei pentru a semna olograf cererea şi a primi datele de autentificare (User şi Parolă), aceasta fiind modalitatea de lucru stabilită de Ghiseul.ro
Pentru a accesa secțiunea Plată cu autentificare vă sunt necesare date de acces (utilizator și parolă).   Acestea vă vor fi eliberate prin mijloace sigure de către instituția publică la care sunteţi arondat, dacă instituţia este înregistrată în Ghişeul.ro şi activă pentru Plată cu autentificare. Obligativitatea prezentării la sediul instituţiei publice pentru ridicarea datelor de acces rezidă în faptul că Ghişeul.ro procesează date cu caracter personal. Pentru a asigura protecţia deplină a acestor date şi implicit a titularilor lor de drept (utilizatorii sistemului) este necesară identificarea persoanei care ridică datele de acces de către funcţionarii instituţiei publice. Astfel, o persoană nu poate ridica datele de acces decât pentru contul personal.”

C.S.