April 12, 2024

De acum inainte, in Floresti, dezvoltatorii imobiliari vor fi obligati sa amplaseze platforme subterane de colectare selectiva a deseurilor!

Consilierii locali floresteni au aprobat, joi, 16 mai, in cadrul sedintei ordinare, in unanimitate de voturi proiectul de hotarare redactat si propus de catre viceprimarul Bogdan Pivariu (PNL) privind “obligativitatea beneficiarilor / investitorilor de proiecte și amplasare a platformelor subterane de colectare selectivă a deșeurilor”.

Secretarul UAT Floresti urmeaza sa trimita acest proiect de HCL spre avizare Biroului Juruidic din cadrul Prefecturii Cluj, iar daca raspunsul va fi favorabil va intra imediat in vigoare.

“Proiectul de HCL vizeazã utilizarea de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, platforme care ar deveni obligatorii, iar prevederile s-ar aplica dezvoltatorilor care construiesc imobile colective cu cel puțin 15 apartamente. 

Prin adoptarea acestui sistem de administrare a deșeurilor şi cu colaborarea locuitorilor comunei, putem elimina situațiile actuale in care punctele gospodarești devin o reala amenințare la adresa sanatații publice. Putem reduce spațiul ocupat la suprafața de recipiente pentru colectarea diferitelor tipuri de deșeuri, se reduce prezența insectelor și animalelor care consumă resturi menajere și îmbunătățim esențial aspectul vizual al diferitelor cartiere din Florești”, a declarat viceprimarul liberal Bogdan Pivariu.