Fri. Dec 9th, 2022

Criza gunoaielor se rezolva prin foc!? Incendiu puternic la Pata Rat!!!

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seară, la groapa de gunoi de la Pata Rât din Cluj-Napoca.

incendiu pata rat

„Imediat după ce a fost anunţat incendiul care a cuprins groapa de gunoi de la Pata Rât, toate efectivele noastre au fost trimise acolo“, a declarat, pentru Digi24, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Sergiu Biriş.

Conform ziuadecj.realitatea.net, flăcările s-au propagat cu repeziciune. „Dacă va fi necesar, aceste forţe vor fi suplimentate. Va fi o intervenţie de lungă durată, având în vedere tipul de material care arde, şi anume deşeuri“, a mai spus Biriş.

“Rampa Salprest din Pata Rât arde. Rezidenții reclamă poluarea ce derivă în urma incendiului. Rampa Salprest (rampa mică) este la 300 de metri distanță față de cele peste 300 de persoane evacuate de autorități de pe strada Coastei în 17 Decembrie 2010. În Pata Rât trăiesc 1.500 de oameni”, supun cei de la Asociația Comunitară a Romilor din Coastei.

Groapa de gunoi a Clujului a luat foc și în mai 2016. Peste 40 de pompieri ai ISU Cluj au intervenit, timp de 36 de ore, pentru limitarea și stingerea focarelor de incendiu ce au afectat deșeurile din rampa de gunoi de la Pata Rât. În cadrul operaţiunii, au fost utilizate circa 500 de tone de apă.

3,5 milioane lei pentru stingerea incendiilor

Consilierii judeţeni au aprobat la acea vreme,  într-o şedinţă extraordinară, alocarea de bani pentru stingerea incendiilor de la groapa de gunoi de la Pata Rât: 3,5 milioane de lei din fondul de rezervă al administratiei judetene.

De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj a fost amendat de către Garda de Mediu cu 80.000 de lei pentru că a intervenit cu câteva zile întârziere pentru stingerea incendiilor apărute la Pata Rât, în condiţiile în care groapa este acum în administrarea forului judeţean.

Rampa de la Pata Rât este una temporară, amenajată de RADP în apropierea vechii rampe, închisă de mai mulţi ani, aici putând fi depozitate deşeuri până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor construit de Consiliul Judeţean, proiect cu fonduri europene.

SURSA: ziuadecj.realitatea.net

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11