May 22, 2024

COVID-19/ Sectia ATI de la Spitalul de Recuperare Cluj este pregatita si pentru pacientii din tara

De miercuri, 5 august, Spitalul de Recuperare Cluj redevine unitate medicala pentru tratarea pacienților Covid-19, in urma hotararii luata de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Prefectul judetului a afirmat la un post de radio ca Spitalul de Recuperare este pregatit sa primeasca pacienti din tara pe sectia ATI (Terapie Intensiva).

”Va prelua, la început, pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru că acolo vom extinde capacitatea de terapie intensivă.

Spitalul permite acest lucru, are infrastructura necesară, respectiv are aer comprimat și oxigen, în așa fel în care vom putea deschide una sau două secții acolo, la nevoie, pentru că discutăm de o problemă, din acest punct de vedere, la nivel național, și  există posibilitatea să trebuiască să primim pacienți de terapie intensivă la Cluj, din alte părți ale țării.

Nu există, fizic infrastructura necesară – există trei sau patru centre în țară care își permit să gestioneze secții mai mari de terapie intensivă. Noi suntem unul dintre acestea. La nevoie, sigur că vom fi solidari cu restul colegilor din țară”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, citat de RFI.