Tue. Jan 31st, 2023

COVID-19/ Incepe campania de vaccinare a copiilor/ Parintii vor avea zi liberă plătită!

De mâine, miercuri 26 ianuarie, începe campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Părinții care doresc să-și ducă copiii la un centru de vaccinare vor beneficia de o zi liberă plătită de la serviciu.

Foto Digi24.ro

Potrivit Legii nr. 221/2021, părinţii pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă. Ziua liberă se obţine în baza adeverinţei de vaccinare eliberate potrivit legii. În situaţia în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, beneficiarii zilei libere au obligaţia depunerii adeverinţei de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

(1) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:

a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public şi privat;

b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenților;

Beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) şi unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi.

Legea nr. 221/2021 mai prevede zi liberă plătită și pentru fiecare doză de vaccin efectuată, atât în cazul angajaților din sistemul public cât şi de la privat.

De asemenea, elevii și studenții sunt scutiți de la frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11