Tue. Feb 7th, 2023

BREAKING/ Premierul Ciucă a anunțat noile măsuri pentru compensarea facturilor la energie și gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că Guvernul va adopta marți prin Ordonanță de Urgență noile măsuri privind compensarea facturilor la energie. Pentru populatie nimeni nu va plati mai mult de 0,80 lei pe kwh pentru energie și 0,31 lei pentru gaze naturale indiferent de consum, dar premierul a încurcat leii cu banii când a anunțat aceste plafoane.

UPDATEVirgil Popescu, ministrul Energiei, a spus că Ordonanța prevede și ca ANPC să poată aplica amenzi între 20.000 de lei și 200.000 de lei furnizorilor care nu aplică noile plafoane.

“Pentru populatie nimeni nu va plati mai mult de 0,80 bani pe kwh (n.a corect este 0,80 lei/kwh) pentru energie energie electrică și 0,31 bani (n.a corect este 0,31 lei/kwh) pentru kwh pentru gaze naturale indiferent de consum. Pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 500 kwh energie electrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru kWh la energia electrică și circa 0,22 bani pentru gaze naturale cu toate taxele incluse“, a spus Ciucă.

Premierul a mai spus că s-a decis ridicarea nivelului de compensație pentru a prelua cât mai mult din presiunea crizei energetice și a anunțat măsuri și pentru firme.
“Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri și industria alimentară vom plafona prețurile la 1 leu pe kwh energie electrică și 0,37 bani kwh la gaze naturale. Am finalizat acest set de noi măsuri care se va aplica pentru lunile februarie si martie.”, a mai declarat premierul Ciucă la începutul ședinței de Guvern.Sursa: Hotnews.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11