December 2, 2023

COVID-19/ In Floresti, campania de vaccinare (etapa a II-a) este programata sa inceapa de luni

Administratia locala floresteana face ultimele pregatiri in vederea demararii campaniei de vaccinare anti-Covid -19, etapa a II-a, si in  care este inclusa populatia cu risc.

Potrivit coodonatorului campaniei de vaccinare in Romania, medicul militar Valeriu Gheorghita, persoanele care intra in etapa a doua de vaccinare sunt:

  • beneficiarii din centrele sociale
  • persoanele care au peste 65 de ani
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice

In Floresti, centrul de vaccinare anti-Covid-19 va functiona la Sala de Sport de la Scoala Gimnaziala “Gh. Sincai”.

Vaccinarea persoanelor din categoria mai sus-mentionata, evident, a celor care si-au dat acceptul de a primi vaccinul anti-Covid-19, este programata sa inceapa luni, 18 ianuarie.

In cursul dupa-amiezii de astazi, la sediul Primariei Floresti, a avut loc o intalnire informala intre primarul B. Pivariu si mai multe cadre medicale din localitate.

Luni, 18 ianuarie, in prima zi de vaccinare din cadrul etapei a II-a, administratia floresteana va remite un comunicat de presa pe acest subiect.