Sun. Jan 29th, 2023

COVID-19/Cluj/ La patru zile de la redeschiderea scolilor/gradinitelor, activitatea a fost sistata in 17 clase/grupe

Prin purtatorul de cuvant prof. Amalia Gurzau, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj informeaza ca in judetul Cluj activitatea educationala a fost sistata in 17 clase/grupe din cauza aparitiei unor cazuri de COVID-19 in randul elevilor si cadrelor didactice.

La aproape o săptămână de la deschiderea cursurilor, putem aprecia că activitatea didactică se desfășoară în condiții optime în toate unitățile de învățământ din județ. Suntem în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ, care gestionează respectarea măsurilor de siguranță, dar și comunicarea cu părinții, care   informează permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor.

Foto/ INQUAM Photos / Octav Ganea

COVID în școlile din Cluj – 30 de angajați din școli au COVID -19

În aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar și cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă (17 clase/grupe de preșcolari) la nivelul județului, dar și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmați, alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2. 

În aceste situații, unitățile de învățămânr respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației, respectiv al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile.

Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței, comunicate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun  modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, care sunt analizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean  pentru Situații de Urgență.

Îmi exprim încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine să luăm decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare”, se precizeaza in comunicatul ISJ Cluj.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11