May 21, 2024

Comunicat USR Floresti/ Petitie online pentru transparentizarea sedintelor comisiilor de specialitate din cadrul C.L. Floresti

USR Floresti, prin presedintele Larisa Senila, le solicita florestenilor sa semneze o Petitie Online pentru sensibilizarea administratiei locale de a ACCEPTA TRANSMITEREA LIVE a SEDINTELOR COMISIILOR de SPECIALITATE din cadrul Consiliului Local Floresti.

“Solicit Primăriei Florești și Consiliului Local Florești: transparentizarea procesului de luare a deciziilor din Consiliul Local (CL), prin transmiterea live a ședințelor comisiilor de specialitate a Consiliului Local Floresti (în cazul desfășurării acestor ședințe în mediul on line) sau asigurarea accesului, al locuitorilor din Florești la aceste ședințe (în situația în care ședințele se vor desfășura prin întrunirea în forma fizica a comisiilor).
Locuitorii comunei Florești au dreptul să cunoască activitatea din Comisiile de specialitate pentru a înțelege modul în care sunt cheltuiți banii comunei și modul în care consilierii locali aleși își exercită mandatele în interesul comunității.
Având în vedere faptul că în ședințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local se realizează adevărata analiză, dezbatere și amendare a proiectelor de hotărâri, iar în ședințele în care se întrunește Consiliul Local, doar se materializează rezultatul acestor dezbateri din comisii, prin votul exprimat “sec” de consilierii locali. În această formă, cetățenii nu reușesc să înțeleagă cu adevărat substanța Hotărârilor de Consiliul Local, și nici motivele pentru care anumite proiecte se aprobă, iar alte se resping.
Cetățenii din Floresti trebuie să fie informați corect și complet, să aibă acces neîngrădit la toate informațiile cu caracter public. 
Vă invităm să semnați și voi petiția: