May 27, 2023

COVID-19/ Cluj/ In 10 scoli s-au tinut cursuri online, iar 122 de unitati de invatamant au functionat in sistem hibrid

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, miercuri, la nivelul judeţului, în 10 şcoli cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu), iar 122 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială prin rotație de una sau două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

In 291 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Ministerului Educației a comunicat că miercuri, 7 octombrie, la ora 12.00, la nivel național, 355 de unităţi de învăţământ erau în Scenariul 3, iar 4.842 în Scenariul 2, hibrid.

De ieri si și până astăzi, in concluzie, alte 11 școli și grădinițe din țară au intrat în scenariul roșu în contextul pandemiei COVID-19.