May 23, 2024

Consiliul Local Floresti, calitate de parat in procesul de contencios administrativ intentat de Institutia Prefectului. Primul termen are loc astazi!

In aceasta dimineata, la Tribunalul Cluj are loc primul termen din procesul intentat de Institutia Prefectului Cluj, in calitate de reclamant, Consiliului Local Floresti, care s-a opus cererii de revocare a HCL 130 din 2015 de infiintare a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism in comuna Floresti, comisie cu rol consultativ.

cons local floresti 2016 481

Primarul localitatii Floresti, Horia Sulea, ne-a declarat ca in legislatie nu se prevede expres ca aceste comisii sa nu poata fi infiintate in cadrul UAT-urilor rurale.

“Florestiul are o populatie stabila de 29.000 de locuitori si o dezvoltare urbanistica de exceptie. localitatea noastra nu poate fi comparata cu un oarecare satuc din Romania, cu 3.000 de locuitori. In 2002, in baza legislatiei in vigoare si a tuturor actelor necesare, s-a creat Biroul Urbanism in cadrul aparatului de specialitate al primarului. Acest birou functioneaza pana astazi, iar functia de arhitect sef al biroului este detinuta de catre Alexandru Ladariu, functie confirmata inclusiv de ANFP prin adresa 5052 din 2016. Nu mi se pare normal ca prin metode care nu au nimic in comun cu administratia publica, Consiliul Judetean, prin aparatul de specialitate al presdintelui, sa se manifeste de pe pozitii de forta impotriva dezvoltarii comunei Floresti. In plus, mi se pare un abuz ca anagajati ai Agentiei de Mediu sa-i oblige pe toti cei care au obtinut un aviz din partea acestei institutii sa mearga la Consiliu Judetean sa obtina ce stiu eu ce. aceste presiuni, la o succinta analiza, pot fi definite ca un abuz in serviciu. Aceste demersuri nu sunt specificate in legislatie. Eforturile acestor indivizi, functionari si inalti functionari publici, il iau ca un afront adus comunitatii florestene. Ei nu reusesc sa separe politicul de administratie. Nu stiu daca piata imobiliara din Floresti este de vina, desi cred ca deranjeaza, insa un lucru este cert: viata florestenilor datorita investitiilor facute de catre administratia publica este pe zi ce trece de mai buna calitate. Mai avem de asfaltat 6 kilometri de strazi si drumuri comunale dintr-un total de 136 de kilometri. Avem 6 linii de autobuze care preiau locuitorii din fata imobilelor in care locuiesc. Pe langa institutiile scolare existente la toamna dam in folosinta o scoala cu 900 de locuri si o gradinita cu 240 de locuri. in limita posibilitatilor am creat si spatii de joaca si agrement, zona Picnisc spre exemplu, iar marii retaileri au venit in Floresti si o vor mai face si altii. Cu alte cuvinte, calitatea vietii florestenilor nu este cu mult diferita a clujenilor, pentru cei care doresc sa accepte idea”, ne-a declarat edilul Florestiului.

In ultimele 6-7 luni, de la Institutia Prefectului au sosit mai multe solicitari de revocare a unor HCL privind aprobarea de “PUZ-PUD-uri”. Aproape fara nicio exceptie, toate aceste “PUZ-PUD-uri” au fost aprobate in partea de est a localitatii.

“Este un mare semn de intrebare cum de doar anumite PUZ-PUD-uri sunt atacate si in mod deosebit in partea de est a localitatii spre municipiul Cluj-Napoca, zona Volvo. Vreau sa ma opresc aici cu presupunurile, insa este clar ca Florestiul a inceput sa deranjeze si cred ca se intampla lucruri ciudate pe piata imobiliara. Tot in ultimele luni am primit mai multe controale din partea Corpului de Control al Arhitectului sef al judetului, unele chiar inopinante. o alta mare surpriza si poate chiar abuz, insa nu am primit niciun rezultat sau raport in urma asa-ziselor controale din partea acestor institutii, care numai legale nu sunt’, a mai declarat Horia Sulea, primarul Florestiului.