Tue. Feb 7th, 2023

Consiliul Local Floresti a devenit o COADA de TOPOR in mainile lui BOC, Neag de la CTP, si “mult prea aplecatului” Pivariu

12 consilieri locali – 10 de la PNL si 2 de la UDMR – au votat ieri, in cadrul sedintei de indata a C.L. Floresti – un Proiect de Hotarare impus de catre Compania de Transport Public Cluj, prin care Florestiul va fi bun de plata pentru “pierderile financiare suferite de catre CTP in timpul pandemiei”. Plata se va putea intinde pe perioada 2021-2028, 8 ANI de zile!, daca CTP va declara pierderi financiare. Cine are acces concret la contabilitatea companiei? Cine???

Acesta sa fie oare MOTIVUL REAL, PANDEMIA, sau POPULISMUL lui BOC, cu al sau proiect “CLUJUL VERDE”, ce-i drept introdus de doar o luna si jumatate, prin care locuitorii “METROPOLEI” circula gratis in fiecare zi de vineri cu mijloacele de transport public? Pierderile acestea financiare cum sunt acoperite?

In consecinta, Primaria Floresti va plati in acest an 1,5 milioane de lei catre Compania de Transport Public (CTP), in vederea pierderilor suferite din cauza pandemiei, pentru a nu fi majorate tarifele biletelor si abonamentelor.

Banii spre CTP tot de la floresteni pleaca, din bugetul local si care urmeaza sa fie redirectionati catre companie tot la 3 luni, prin rectificare bugetara.

In referatul CTP trimis catre UAT-urile Zonei Metropolitane Cluj/  ATENTIE – pe data de 22.04.2021, deci timp de dezbateri si analize financiare a fost “CACALAU” si nu se impunea introducerea proiectului intr-o “sedinta de indata”, ci una cu caracter ordinar – se mentioneaza ca “Estimarea compensatiei anuale este pe perioada anilor 2021-2028”.

Din Referatul CTP: “Diferentele de tarif, estimate pe perioada anilor 2021-2028 conform randului 31 din Anexa 17, se vor factura lunar de catre operator direct catre UAT-urile membre ale AMTPC, precum si catre Universitati si Casa Judeteana de Pensii.

Compensatia de exploatare, estimata pe perioada anilor 2021-2028 conform randului 43 din Anexa 17, se va factura trimestrial catre Autoritatea Contractanta”.

In Floresti, Baciu, Chinteni si Apahida nu circula TROILEBUZE si TRAMVAIE, dar pierderile sunt calculate si trecute spre plata!

De mentionat, cei 7 consilieri USRPLUS au “rupt prietenia” cu administratia locala si au votat impotriva “Proiectului de modificare a Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de calatori, incheiat intre Asociatia Metropolitana de Transport Public Cluj si Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A.”

Consiliile Locale Apahida, Baciu si Chinteni au respins proiectul impus de catre CTP!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11