Comunicat de presă Primăria Florești// Amendă de 20.000 lei pentru ferma de pui Florești, aplicată de Poliția Locală Florești

Pe pagina personala de Facebook, primarul Horia Sulea a postat in aceasta dupa-amiaza un comunicat prin care suntem anuntati ca Politia Locala Floresti a amendat agentul economic SC Brav Invest SRL, care a preluat de la Amareto Invest autorizatia integrata de mediu pentru funtionarea fermei de pui…pana in 20 iunie 2016 ( n.red. vezi – http://www.floresti24.ro/2016/06/29/ordin-de-la-premierul-dacian-ciolos-verificati-legalitatea-functionarii-fermei-de-pui-din-floresti/ -) cu suma de 20.000 de lei.

Ciolos Ferma de pui 002

Vezi comunicatul primarului localitatii Floresti si reactia directorului ARPM, Grigore Craciun, oferita ziuadecj.realitatea.net.

“Poliția Locală Florești a efectuat în cursul acestei zile un control la Ferma de Pui din Florești, adică la agentul economic S.C.״ Brav Invest״ SRL.

S-a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității. Autorizația de Mediu nr 15NV – 6 din data de 21.06.2006 revizuită la data de 30.05.2011 a fost valabilă până la data de 20.06.2016.

Având în vedere această contravenție, în limita competențelor stabilite de Legea 12/1990, Poliția Locală Florești a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile.

Poliția Locală Florești și-a făcut datoria. Din păcate, prerogativele legale nu oferă mai multe pârghii administrației locale în această problemă. De exemplu, deși s-a dat un termen de intrare în legalitate de 15 zile, după expirarea acestuia, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu. Poliția Locală va putea doar da o nouă amendă dacă se va constata neintrarea în legaliate.”

 

Ce spune directorul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului!

„Eu sunt reţinut faţă de amenda Poliţiei Locale. Autorizaţia de mediu a expirat, într-adevăr, dar societatea a depus o solicitare pentru acordarea unei noi autorizaţii integrate de mediu încă din 24 mai. Legea nu prevede cu cât timp înaintea de expirarea unei autorizaţii trebuie să soliciţi o alta.

Ciolos Ferma de pui 003

Dacă era o fermă nouă, da, trebuia amendată dacă nu avea autorizaţie, dar vorbim de una funcţională. Părerea mea este că, dacă Brav Invest contestă amenda, câştigă în instanţă.

Am primit o mulţime de reclamaţii de la locuitorii din Floreşti. Le-am spus oamenilor că nu am substanţe destule să fac teste la fiecare apartament. Legea spune că măsurătorile trebuie făcute la 3 metri de geamul de la parter. Voi face teste la fiecare bloc.”

4 thoughts on “Comunicat de presă Primăria Florești// Amendă de 20.000 lei pentru ferma de pui Florești, aplicată de Poliția Locală Florești

  1. Mai bine zis pe romaneste TRAIASCA FERMA FI PUTOAREA DIN FLORESTI, dupa cum merg treburile in Romania, nu va scapa Florestiul de ferma. Despre Agentia de mediu si garda de mediu nu mai am nici un cuvant de spus. Si daca cade tencuiala de pe blocuri de miros tot cu Amareto vom trai.

  2. Cum mama dracului poate sa debiteze asa ceva directorul de la ANMP. Cum crede ca e legal sa elibereze o noua autorizatie de de mediu acum cand blocurile sunt in buza fermei?

    Bai dar primaria florestiului nu e in stare de nimic? Nici macar sa conteste in instanta o noua autorizatie? Asta-i tot ce pot, o amarata de amenda????

  3. Am impresia ca primaria doar se face ca se lupta. Asa de ochii lumii, se spala pe maini. Din pacate.

  4. Exact la asta ma gandeam si eu. Da, ok, inainte s-a autorizat ferma, nu erau blocurile, era ok. Daca intre timp s-a construit si oamenii au cumparat, nu este vina oamenilor, ci direct a fostului primar. In acest caz, ferma nu mai face obiectul unei noi autorizatii avand in vedere simpla constatare: distanta ilegal de autorizat dintre blocuri si sus-numita. Atunci, problema se pune in felul urmator. Eu personal, in cazul in care nu se va rezolva in acele 15 zile problema, ca si cumparator al unui apartament prin programul prima casa, contract in care spatiul este mentionat ca fiind locuibil, voi arunca in joc banca si asiguratorul pe motivul duhorii fermei. A mai fost un astfel de caz mai demult rezolvat si cu ferma de porci din judetul Brasov. In concluzie, daca ferma este dispusa sa continuie sa puta iar autoritatile dispuse sa plateasca o despagubire egala cu contravaloarea proprietatii mele, eu avand astfel libertatea de a alege o alta zona de refugiu, 🙂 n-am nimic impotriva. Asta va fi forma mea de protest. Si nu stiu cum se face insa emanatiile tabacaresti aproape ale fermei, pana in 20 iunie aproape ca nici nu s-au simtit in zona Profi unde locuiesc. Dar de pe 20 iunie, odata cu expiratia nu expirarea autorizatiei, si gradul de duhoare a crescut considerabil. Oare in ciuda Florestenilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

wso shell
indoxploit shell
alfa shell
priv8 shell
sadrazam shell
k2l33d shell
bypass shell
stupidc0de shell
r57 shell
b374k shell