October 1, 2023

Comunicat CFR Călători// Studenții din România își vor putea achiziționa bilete cu reducere de 90%

0

CFR Călători a transmis luni seară că facilitățile pentru studenți la transportul pe calea ferată conform noilor acte legislative vor fi acordate începând cu 5 septembrie.

Amintim că de duminică, 3 septembrie, când noua lege a învățământului superior a intrat în vigoare, studenții au rămas fără reducere la biletele de tren, pentru că CFR, Transferoviar Călători, Softrans și Astra Trans Carpatic au refuzat să vândă bilete conform noii legi (cu 90% reducere), motivând că nu sunt adoptate normele metodologice.

Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform legilor: Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023”, a comunicat CFR Călători.

​Ministerul Educației a anunțat luni că aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea reducerii de 90% la transportul feroviar al studenților va fi pe ordinea de zi a ședințaei de joi a Guvernului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *