June 12, 2024

Cluj// O fetita a cazut intr-o groapa plina cu apa si s-a inecat// A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa

O fetita de trei ani si opt luni a decedat luni seara in satul Finisel, comuna Savadisla. Copilul s-a inecat dupa ce a cazut intr-o groapa sapata in curtea casei si plina cu apa, in urma precipatiilor cazute in ultimele zile.

Politistii din Turda au fost sesizati, in data de 26 iunie 2023, in jurul orei 19.50, prin apel 112, despre faptul ca în curtea unui imobil din localitatea Finisel, comuna Savadisla, o fetita s-ar fi înecat, fiind inconstienta.

“La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje medicale, precum și echipa operativă de polițiști, constatând că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o fetiță de 3 ani și 8 luni. Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că fetița ar fi căzut într-o  groapă, săpată în vederea construirii unui depozit de alimente, în care s-a acumulat apă datorită precipitaților din ultima perioadă.

Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a transportat-o în imobil, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor. Din nefericire, Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a transportat-o în imobil, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor. Din nefericire, fetița a decedat.”, informeaza IPJ Cluj.

Politistii au demarat activitati de cercetare in cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpa.