April 12, 2024

Cluj-Napoca// Strada Regele Ferdinand va fi inchisa 11 luni pentru modernizare. Va spune ceva SC DIFERIT SRL?

La Centura de Sud, pe motiv ca administratia floresteana nu a fost de acord cu suplimentarea costurilor, SC Diferit a renuntat inainte de a incepe. Si-a luat cele trei utilaje aliniate pe traseu si a plecat. S-a lasat cu avocati si magistrati. Povestea este cunoscuta.

Noi credem, totusi, ca cineva “Mic si Tare” le-ar fi sugerat celor de la Diferit ca ar fi mai bine sa nu se apuce de lucru in Floresti, ci mai aproape, la Podul N, spre exemplu, iar acum sa modernizeze pentru 11 luni strada Regele Ferdinand (ex-Gh.Doja).

Sa lucreze in Cluj-Napoca, adica, nu in Floresti, pentru a nu se trezi in fiecare dimineata pe la 07.00, sapte si un pic, cu vreo 2.500 de masini in capatul Manasturului, iar el sa nu le poata dirija pe Primaverii sau Bucegi. Asa cum se intampla zi de zi in Grigorescu, in capatul strazii Donath, de cand a fost dat in folosinta Drumul de Nord!

“Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță începerea lucrărilor de modernizare pe strada Regele Ferdinand.

“Începând de luni, 26 august 2019, circulația auto va fi complet închisă pe strada Regele Ferdinand, sensul nord-sud (dinspre strada Horea / Piața Mihai Viteazu, latura nordică / strada G. Barițiu înspre Piața Unirii), iar pe sensul înspre Gară, circulația se va desfășura doar pe prima bandă.

Transportul în comun pe direcția spre centru va folosi ca și ruta alternativă străzile I.P. Voitești și F.J. Curie (liniile 9, 19, 22, 29, 42, 52). Linia de troleibuz nr. 1 va circula pe ambele sensuri ale străzii Paris – B-dul 21 Decembrie 1989. Stația din Piața Mihai Viteazu, zona pod Traian, spre centru va fi suspendată temporar și va fi înlocuită de stația de pe strada I.P. Voitești.

Pe strada F.J. Curie se vor desființa provizoriu parcările de pe partea stânga pe sensul de mers pentru a permite circulația mijloacelor de transport în comun. Măsurile vor fi implementate până la finalizarea tuturor lucrărilor de asfaltare a carosabilului de pe strada Regele Ferdinand.

Pe toată perioada de execuție a lucrărilor, vor fi închise circulației auto și străzile E. Zola și S. Pușcariu, asigurându-se doar culoare pentru pietoni.

Lucrările sunt executate de către SC Diferit SRL, durata de execuție fiind de 11 luni”, anunta reprezentantii Primariei.

C.S.