June 16, 2024

Cluj-Napoca// Explozie intr-un apartament din Marasti. Patru persoane, printre care si un copil de 1 an, au fost transportate la spital

O deflagratie a avut loc in noaptea de marti intr-un apartament din cartierul Marasti. In apartament se aflau cinci persoane, printre care si un copil de un an. Patru dintre acestea au fost transportate la spital.

“Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la o explozie produsă la centrala unui apartament situat pe strada Aurel Vlaicu. Apelul de urgență a venit în jurul orei 03:40, iar pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale, un echipaj de terapie intensivă mobilă și unul SMURD. 

De asemenea, în sprijin au venit două ambulanțe SAJ. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat faptul că explozia nu a fost urmată de un incendiu. Echipajele medicale au transportat la spital un bărbat de aproximativ 80 de ani, două femei de 78 și 35 de ani, respectiv un copil de aproximativ un an.

Foto: cluj24.ro

Personele din apartament răni superficiale. Ulterior, la spital a fost transportat un alt bărbat, care a însoțit copilul. Explozia a afectat apartamentul în care s-a produs, însă pagube minore s-au înregistrat și la apartamentele de la etajul superior. 

Totodată, la o prima evaluare, cinci autovehicule parcate lângă bloc sunt parțial afectate de resturile căzute de pe urma exploziei. O comisie va stabili cauza exploziei.“, a comunicat ISU Cluj.

Potrivit site-ului cluj24.ro, centrala termica a apartamentului de pe strada Aurel vlaicu, unde a avut loc deflagratia, ar fi fost verificata zilele trecute, de catre o firma specializata.

“O echipa de interventie a companiei Delgaz Grid s-a deplasat de urgenta la fata locului si a sistat alimentarea cu gaz la blocul in care a avut loc explozia. Cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a circumstantelor si cauzelor exploziei sunt in desfasurare”, a transmis compania la solicitarea cluj24.ro.