Tue. Jan 31st, 2023

CLUJ/ Medic din Cluj-Napoca retinut pentru “gainarii”. Elibera certificate false de vaccinare anti-COVID

Un medic din Cluj-Napoca ar fi  accesat o platformă națională de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti-Covid.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat joi două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

„Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe care atestau în fals vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, respectiv un telefon mobil, un laptop şi o unitate de calculator”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Alba,

Sursa: Hotnews.ro.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11